Reprezentanta României a fost la un pas de a ajunge în semifinalele turneului, însă norocul a fost de partea ruşilor de la Kuban State University, care s-au impus duminică la loviturile de departajare. În aceste condiţii, Universitatea Constantin Brâncuşi s-a calificat pentru turneul pentru locurile 5-8. Acolo, românii au învins aseară reprezentanta Finlandei, University of Jyväskylä, după loviturile de departajare.

Succesul de ieri le-a asigurat gorjenilor calificarea în finala pentru locurile 5-6. În acest meci, care va avea loc azi de la ora 16:00, ora României, UCB Târgu Jiu va da piept cu puternica echipă University of Pamukkale (Turcia). Gruparea turcă a fost colegă de grupă cu echipa noastră, fază în care a învins cu 2-0, astfel că românii îşi pot lua revanşa azi, terminând turneul pe locul 5.

Înfiinţarea Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, care face parte din programul Toată România Joacă Fotbal, contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 2.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, “Creşterea consistentă a numărului de practicanţi ai fotbalului”.