Finala Cupei Regiunilor din acest an s-a disputat la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, selecţionata "Prahova-Muntenia" întâlnind reprezentativa similară a judeţului Braşov. Prahovenii au câştigat pentru a treia oară finala competiţiei, devenind cea mai prolifică echipă judeţeană din istoria competiţiei.

Dacă la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2-2, singurul gol al prelungirilor a venit în minutul 102, asigurând succesul cu 3-2. Reuşita elevilor lui Nicolae Constantin şi Claudiu Andrei a venit mult mai greu decât se anticipa, mai ales că prahovenii au condus ostilităţile pe teren, dar două erori, pe final, plus ghinionul, au făcut ca deznodământul meciului să se decidă în timpul prelungirilor.

De remarcat că echipa campioană a ajuns la Mogoşoaia cu o zi înainte de meci, după ce a efectuat un ultim antrenament pe terenul de joc al prahovenilor de la CS Blejoi (foto jos)

S-au jucat cu ocaziile de gol la poarta Braşovului

Începutul de joc a fost unul echilibrat, în care prahovenii au folosit două sisteme de joc, 4-4-3 în faza ofensivă şi 4-1-4-1 în cea defensivă, astfel că scorul a fost deschis relativ repede. Juniorul Răileanu l-a angajat perfect pe Catană, iar fundaşul stânga a centrat perfect pentru Cătălin Vlad, care a pus latul pentru 1-0 (9).

Prahovenii au gestionat mult mai bine prima repriză, dar din păcate au impresionat doar la ocaziile de gol create şi nefructificate. Golgheterul Ligii A Prahova, Andrei Ciobanu, a fost la originea mai multor oportunităţi de a marca, fiind imitat de Butufei, D. Nae sau de marcatorul singurul gol al primului act. De partea cealaltă, ardelenii au trimis doar un şut spre poarta lui Ad. Gheorghe, tocmai în minutul 39.

Popa a întors scorul de la 0-2 la 2-2

Repriza secundă a început cum nu se putea mai bine pentru selecţionata "Prahova-Muntenia", cu golul de 2-0 semnat de Bărăgan (52 – şut plasat de la 18 metri) şi transversala lui Răileanu (58). Contrar cursului jocului, după o eroare la mijlocul terenului, Emanuel Popa a redus din handicap (2-1, 60 – după o pasă a lui Dascălu).

Din acest moment, prahovenii au asediat poarta lui Ailincăi, dar Ciobanu sau Butufei l-au evidenţiat pe apărătorul buturilor braşovene. Şi când meciul se îndrepta spre victoria la limită a prahovenilor, acelaşi Popa a prins un şut înşelător şi restabiit egalitatea (85). Fostul fundaş de bandă al grupărilor prahovene Kaproni Gornet şi Chimia Brazi şi-a salvat echipa prin dubla sa, trimiţând meciul în prelungiri.

Intrată în prelungiri, rezerva Gavrilă a adus victoria

După reluare, prahovenii au continuat să atace poarta omologilor săi şi a fost nevoie de o schimbare inspirată a lui Nae Constantin pentru a se obţine victoria. Mijlocaşul Cristian Gavrilă, fost junior al Astrei, acum la CS Cornu, a avut nevoie de doar zece minute pentru a răsplăti încrederea acordată şi, cu un şut violent de la 16 metri, în dreapta portarului (102), a stabilit scorul final, 3-2.

Braşovenii nu au mai avut puterea să revină, astfel că selecţionata "Prahova-Muntenia" va reprezenta România la turul intermediar al Cupei Regiunilor, organizat de UEFA în ţara noastră, în perioada 20-24 septembrie. Fotbaliştii prahoveni vor evolua într-o grupă în care au fost repartizate campionatele Rusiei, Serbiei şi Angliei. La turneul final, care se va disputa în ultimele două săptămâni ale lunii iunie a anului viitor, se vor califica câştigătoarele celor opt grupe ale turului intermediar.

PRAHOVA-MUNTENIA – AJF BRAŞOV  3-2 (2-2, 1-0)
Au marcat:
Căt. Vlad (9), Bărăgan (52), Cr. Gavrilă (102) / Em. Popa (60, 85)

Prahova: 1. Ad. Gheorghe – 13. R. Catană (2. Zecheru 100), 14. Pîrvan, 4. Gînju, 3. Şt. Stanca – 6. Butufei, 18. Bărăgan (cpt), 10. Răileanu (19.  M. Mihai 72) – 11. D. Nae (17. Dr. Gheorghe 52), 9. A. Ciobanu, 7. Căt. Vlad (15. Cr. Gavrilă 92)
Rezerve neutilizate: Stanciu – Comnoiu, Burloiu.
Antrenori: Nicolae Constantin (principal), Claudiu Andrei (secund)

AJF Braşov: 17. Ailincăi – 3. G. Dobre, 14. D. Stancu (4. Tiţa 52), 6. Al. Preda (16. Dumitraş 69), 7. Mikloş (2. G. Stan 21) – 18. Cip. Vasilache, 20. Cr. Burlacu, 5. Micliş, 10. Mariean – 9. Dascălu (cpt), 11. Em. Popa.
Rezervă neutilizate: 12. Bârligă
Antrenor: Andrei Avram.

Avertismente: Butufei (78), Bărăgan (83), Şt. Stanca (110) / Cr. Burlacu (81), Micliş (116), G. Stan (117), Dumitraş (120)
Stadion: CNF Mogoşoaia; Spectatori: circa 100
Arbitri: Dan Botescu – Bogdan Velicu şi Costin Vatamanu (toţi din Bucureşti)

MARIAN DIMA (PRAHOVA)