144.738 de copii au luat startul în decembrie în fazele pe școală ale celei mai importante competiții de fotbal dedicate elevilor din România. Cei mai mulți participanți de la debut, din 2016 încoace!

La prima ediție a Cupei Tymbark Junior, competiție organizată de Federația Română de Fotbal și Maspex Romania în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, au luat parte 122.691 de copii, băieți și fete, iar acum numărul participanților a ajuns la 144.738, cu 10 la sută mai mulți ca în 2018-2019.

Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

  • U8 (clasele 0-II, 6-8 ani, băieți și fete născuți/născute în 2011 și mai mici)
  • U10 (clasele III-IV, 9-10 ani, băieți și fete născuți/născute în 2009 și mai mici)
  • U12 (clasele V-VI, 11-12 ani, băieți și fete născuți/născute în 2007 și mai mici)

Elevii U10 și U12 vor lupta în mai/iunie pentru titlurile de campioni ai Cupei Tymbark Junior la faza finală. Până atunci vor mai avea loc fazele pe județ/sector, respectiv faza zonală, care reprezintă și finalitatea pentru copiii U8.

„Această competiție crește împreună cu cei mai mici dintre copiii pasionați de fotbal. Suntem încântați să vedem, de la an la an, tot mai mulți participanți, tot mai mulți copii care se bucură de acest sport. Ei reprezintă viitorul fotbalului din România”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Numărul mare de elevi înscriși în ediția 2019-2020 a Cupei Tymbark Junior este o bucurie pentru noi și ne confirmă că această competiție își îndeplinește principalul obiectiv, acela de a oferi unui număr cât mai mare de copii șansa de a avea un mod de viață sănătos practicând sport și de a obține performanțe. Încurajăm practicarea sportului de la cele mai mici vârste și avem încredere că împreună cu FRF putem descoperi viitorii campioni la fotbal”, a declarat Grzegorz Grabowski, directorul general Maspex Romania.