În săptămâna UEFA Grassroots Week, a avut loc evenimentul ”În Ghetele lor”, primul proiect organizat de către echipa Youth Concil.

Acesta s-a desfășurat la stadionul Arcul de Triumf, în parteneriat cu Federația Română de Rugby.

Împreună cu tinerii din Youth Council, Federația Română de Fotbal și Federația Română de Rugby au propus un exercițiu de imaginație: cum ar fi ca pentru 20 de minute părinții să trăiască experiență pe care copiii o trăiesc atunci când participă la un meci de fotbal. Cu alte cuvinte cum se simte să fii în ghetele lor?

Așadar rolurile au fost împărțite și pentru 20 de minute 35 de adulți au jucat un “scenariu” în care 2 echipe de copii de zece ani disputau semifinala campionatului național de juniori, fiecare echipă fiind condusă de către un antrenor – părinte. La mijloc, arbitrul meciului Dl. Gicunelu – tată a 2 copii.

În “tribună” s-a aflat o galerie formată din părinți care au întruchipat mai multe tipologii: Nemulțumitul, Pefectionistul, Antrenorul din tribună sau Bufonul – cel care face glume pe seama copiilor.

La eveniment au participat și adevărații copii ai acestor minunați părinți care după un antrenament distractiv cu elemente de fotbal și rugby pe cealaltă jumătate de teren, au venit în pauză să-și urmărească părinții în acțiune.

La eveniment organizat în săptămâna UEFA Grassroots au fost prezente 80 de persoane, 40 de părinți și 40 de copii.