Cupa Satelor Vaslui

Peste 900 de copii au invadat terenurile de fotbal din zece localități vasluiene pentru a concura la prima ediție a Cupei Satelor.

Cupa Satelor este o competiție rezervată copiilor sub 13 ani și organizată de Federația Română de Fotbal (FRF), în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și cu sprijinul Asociației Județene de Fotbal (AJF) Vaslui.

Inițiativa s-a dovedit un real succes și în județul Vaslui, acolo unde sute de copii își dispută locul în fazele superioare ale competiției, trăind numeroase senzații: fericirea de după marcarea unui gol și câștigarea jocului sau ambiția de a reveni și a câștiga atunci când meciul părea pierdut. La final însă, chipurile lor trădau sentimentul cel mai plăcut: plăcerea de a juca fotbal.

”Suntem unul dintre județele cu cele mai multe echipe înscrise. Avem 50 de participante din 43 de comune. Pe această cale vreau să le mulțumesc profesorilor de sport și primarilor pentru implicare”, a spus Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

Cele 50 de echipe participante au fost împărțite în 11 grupe zonale, iar câștigătoarele acestora vor merge mai departe în competiție.

Articol de Cristian Lapa (Vaslui)