Cupa Satelor, noul proiect al Federației Române de Fotbal dedicat copiilor sub 13 ani din satele și comunele României, a avut un impact puternic și la Iași.

42 de echipe din 40 de comune ieșene s-au înscris la această primă ediție a Cupei Satelor, în total fiind angrenați în competiție aproape 700 de copii.

“În județul Iași avem înscrise 42 de echipe din 40 de comune și aproximativ 700 de copii participanți. Am împărțit echipele în zece serii, opt de câte patru echipe și două de câte cinci și se va juca câte două turnee în fiecare grupă. Sâmbătă s-au disputat partidele primului turneu, la Bivolari, Valea Lupului și Miroslava, urmând ca sâmbăta viitoare să se joace la Răducăneni, Tomești, Moțca, Ruginoasa, Deleni, Butea și Popricani. Câștigătoarele celor 10 serii merg mai departe, acestea vor fi împărțite în două grupe de câte cinci, iar echipele situate pe primul loc își vor disputa finala județeană”, a explicat președintele Asociației Județene de Fotbal Iași, Sorin Boca.

La competiție pot participa și echipe mixte, cum s-a întâmplat și în comuna ieșeană Movileni, unde într-o echipă s-au înscris atât băieți, cât și fete.

Deși FRF a fixat luna martie 2019 ca termen limită de încheiere a fazelor județene, Iașiul speră ca până la sfârșitul acestui an să desemneze deja campioana.

“Noi încercăm să încheiem toate meciurile până la sfârșitul acestui an, când ne permite vremea. În octombrie vom finaliza partidele din grupe, iar în noiembrie ne dorim să desemnăm echipa campioană”, a completat președintele Sorin Boca.

Dedicată copiilor U13 din satele și comunele României, Cupa Satelor este organizată de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Articol de Narcis Pohoață