Federația Română de Fotbal a organizat în această primăvară, la Cluj Napoca, etapa finală a proiectului "Transformă Ulița în Stadion". Acesta este parte a programului "Împreună Suntem Fotbal", dedicat promovării fotbalului de bază. În urma turneului final, au fost desemnați 3 câștigători ce vor însoți delegația Federației la Campionatul European de Fotbal din Franța. Ionel Băzoi (jud. Buzău), Andrei Magirescu (jud. Bacău) și Andrei Petea (jud. Hunedoara) sunt micii fotbaliști, în vârstă de 10 ani, ce vor avea ocazia să vadă meciul România-Elveția din 15 iunie.

"Transformă Ulița în Stadion" este programul FRF dedicat descoperirii noilor talente în rândul copiilor din ciclul primar din mediul rural. Campania aflată în faza pilot s-a desfășurat în 21 de județe din România, implicând referenții zonali ai Federației Române de Fotbal. Acestora le-a fost pusă la dispoziție o platformă online de înregistrare și monitorizare a tinerelor talente, pe site-ul www.impreunasuntemfotbal.ro. Finalitatea programului a constat într-o competiție dedicată celor mai talentați elevi din clasele I-IV din cele 7 regiuni fotbalistice ale țării. Meciul final s-a disputat la Cluj, o comisie formată din Aurel Țicleanu, Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu alegând cei 3 câștigători.

Ciprian Paraschiv, Manager de Dezvoltare Fotbalistică în cadrul Federației și principal coordonator al programului "Împreună Suntem Fotbal" a declarat: "Nu numai că suntem foarte mândri de rezultatele acestui proiect, dar și de poveștile micilor talente pe care le-am întâlnit pe parcusul acestuia. Precum și celelalte 3 programe lansate în cursul anului trecut, <Transformă Ulița în Stadion> susține dezvoltarea copiilor talentați la fotbal, care nu au posibilitatea și susținerea financiară de a urma o carieră profesionistă în domeniu".

Lansat în luna septembrie a anului trecut, proiectul "Împreună Suntem Fotbal" reprezintă o premieră în sportul şi educaţia din România, propunând implicarea activă în dezvoltarea sănătoasă a românilor prin fotbal, dezvoltarea copiilor şi tinerilor în valorile acestui sport şi creşterea numărului de practicanţi ai fotbalului în România. Începând cu 2015, au fost demarate primele 4 programe: Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar – Fotbal şi Olimpiada Gimnaziilor – Fotbal, Transformă Uliţa in stadion, Unificat în 7, Campionatul Universitar de Fotbal.