Echipa feminină a Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Onciul” Straja (Suceava) și echipa de băieți a Școlii ”Mihai Eminescu” Pitești sunt noile campioane de la Olimpiada Gimnaziilor la fotbal, desfăşurată la Vaslui.

Într-un decor de vis, cele 16 echipe de băieți și fete, participante la Olimpiada Gimnaziilor, au fost premiate de către organizatori. În urma unui spectacol agreabil, pe durata a trei zile, fotbalul a ieșit învingător. La final au fost lacrimi de fericire, multe zâmbete și premii pe măsură.

Ziua finalelor va rămâne pentru mult timp o amintire de vis pentru copii. Meciurile care au desemnat ierarhia finală au produs emoții, iar finalele au fost unele demne de fotbalul mare.

Campioanele vor primi un teren de fotbal, în valoare de 15.000 de euro

La fete, locul IV a fost ocupat de Colegiul Național “I.C. Brătianu” Hațeg, medaliile de bronz au fost câștigate de fetele de la Școala ”Decebal”Craiova, iar vicecampioană a fost Școala “Kriza Janos” Căpâlnița (Harghita). Câștigătoarea turneului, care va primi din partea Federației Române de Fotbal (FRF) un teren de fotbal, în valoare de 15.000 euro, a fost Școala ”Dimitrie Onciul” Straja (foto, jos), județul Suceava.

La băieți, locul IV a fost ocupat de Școala ”Dacia” Oradea, iar pe locul III s-a clasat Școala ”Elena Farago” Craiova. Medaliile de argint au fost obținute de elevii Liceului ”Decebal” Constanța. Noua campioană la gimnazii este Școala ”Mihai Eminescu” Pitești, care va primi şi ea, din partea FRF, un teren în valoare de 15.000 euro.

Golgeterii turneului au fost Răzvan Nițuică (opt goluri), de la Școala ”Elena Farago” Craiova, și Ioana Pătruceanu (șapte goluri), de la Școala ”Dimitrie Onciul” Straja.

Jucătorii finalelor vor merge la EURO 2016

Un premiu special au primit cei mai buni jucători ai finalelor mari, atât la fete, cât şi la băieţi. Astfel, Marinela Cotos (Straja) şi Mihnea Bucur (Piteşti) vor merge la Campionatul European din Franţa, acolo unde vor asista la meciul România – Elveţia, care va avea loc în 15 iunie, pe stadionul Parc de Princes, din Paris.

La final, primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a recompensat câştigătoarele cu câte o cupă, alte premii speciale fiind acordate pentru cel mai bun portar şi cel mai tehnic jucător. Au urmat prezentările tuturor celor care au pus umărul într-un fel sau altul la organizare, s-au adus mulţumiri gazdelor, care au fost la înălțime, arbitrilor. Totul a fost asezonat cu un “foc” de confetti multicolore, spre bucuria micilor campioni.

Competiția a fost organizată de Ministerul Educației Nationale și Cercetării Științifice, alături de Federaţia Română de Fotbal, Comitetul Olimpic Sportiv Român și Primăria Vaslui. Parteneri locali au fost Asociația Județeană de Fotbal și Inspectoratul Școlar Județean.

REZULTATELE FINALELOR COMPETIŢIEI:

FETE

Finala Mare (Locul 1-2)
Şcoala "Dimitrie Onciul" Straja – Şcoala Gimnazială "Kriza Janos" Căpâlnița 2-1   

Finala Mică (Locul  3-4)
Şcoala Gimnazială "Decebal" Craiova – Colegiul  National "I. C. Brătianu" Haţeg 2-1

BĂIEŢI

Finala Mare (Locul 1-2)
Liceul Teoretic "Decebal " Constanţa – Şcoala Gimnazială "M. Eminescu" Piteşti 1-2

Finala Mică (Locul  3-4)
Şcoala Gimnazială "Elena Farago " Craiova – Şcoala Gimnazială "Dacia" Oradea 5-1