Cei mai buni dintr-o sută. Cu asta se pot lăuda cei de la Viitorul Şelimbăr în Liga a III-a. Formaţia din judeţul Sibiu are punctaj maxim la finalul turului. Nicio altă echipă din celelalte 99 nu a reuşit acest lucru.

Performanţa formaţiei din seria a şaptea este şi mai lăudabilă, în condiţiile în care sibienii s-au confruntat şi cu un focar de coronavirus. Din acest motiv, la anumite meciuri a fost nevoie de improvizaţii extreme. Antrenorul cu portarii a fost titular între buturi, iar preparatorul fizic a jucat fundaş dreapta. Ba mai mult, şi preşedintele clubului a fost nevoit să intre pe teren câteva minute pentru a-şi ajuta echipa. „A fost o perioadă extrem de dificilă pentru noi. De altfel, atunci a venit şi singura înfrângere, dacă pot să-i spun aşa, pierderea la «masa verde» a meciului cu Universitatea Cluj, din Cupa României. Sunt foarte mândru de toată lumea de la echipă pentru acest parcurs senzaţional. Să fii cel mai bun dintr-o sută chiar e un motiv de laudă, indiferent de competiţie. Am încheiat un tur perfect, dar acest lucru ne şi obligă. Returul va fi mult mai greu, dar suntem pregătiţi pentru tot. Sperăm, cel puţin, să terminăm neînvinşi campionatul, iar la baraj să ne îndeplinim obiectivul şi să promovăm în liga a doua“, a declarat preşedintele Şelimbărului, Claudiu Furdui.

Viitorul are, în acest moment, şi al doilea atac al ligii a treia. Cu Alexandru Curtean care, la 33 de ani, îşi trăieşte a doua tinereţe, alb-albaştrii au o medie de aproape trei goluri pe meci. Nici în defensivă sibienii nu stau rău. Cu cinci goluri primite, echipa pregătită de Florin Maxim are a doua apărare a Ligii 3. „Muncă, disciplină, seriozitate. Cu aceste ingrediente am reuşit să ajungem aici. Nu vrem să ne oprim, chiar dacă din retur sunt convins că vom avea un tratament diferit din partea adversarelor noastre. Toţi vor să câştige împotriva noastră, dar suntem pregătiţi. Sper ca Sibiul să aibă anul viitor şi o echipă în liga a doua! Noi ne dorim promovarea, iar când spun noi mă refer la toată lumea din Șelimbăr! Toți adversarii au fost dificili, dar important este că am tratat meciurile serios și am reușit să obținem maximum din fiecare dintre ele”, a precizat şi antrenorul Viitorului Şelimbăr.

În Liga 3 se va mai juca în acest an o etapă din retur, iar campionatul se va relua în 12 martie 2021.

ARTICOL DE ADRIAN RUS (CLUJ)