Foto: Ştiinta Miroslava Facebook

Doi dintre liderii de serie din actuala ediţie de campionat a celui de-al treilea eşalon, CS Afumaţi şi CSO Cugir, şi-au continuat parcursul lor perfect cu al şaşelea succes consecutiv. Ambele echipe au un avans important după disputarea primei treimi a sezonului, ilfovenii cu cinci puncte în plus faţă de Axiopolis, iar cugirenii cu şase faţă de Unirea Dej (care are un meci restant) şi Unirea Ungheni.

Etapa a şasea a adus şi trei schimbări de lider, în seriile 1, 2 şi 10, în primele două dintre ele golaverajul fiind elementul care a făcut diferenţa.

Miroslava a urcat pe 1, după patru puncte cu ultimii doi lideri

Seria 1 a adus a doua schimbare consecutivă de lider, după ce runda precedentă i-a adus pe cei de la Şomuz Fălticeni pe primul loc. De data aceasta, a venit rândul celor de la Miroslava să preia şefia, după ce au câştigat derby-ul cu Huşana Huşi (foto) şi au profitat de eşecul neaşteptat al Şomuzului, învinsă acasă de ACSM Ceahlăul. Ieşenii au un plus de două goluri la golaveraj în faţa sucevenilor şi îşi pot păstra fotoliul de lider şi după etapa viitoare în condiţiile în care au un meci mai uşor decât Şomuz, care se va duela cu ocupanta ultimului loc de pe podium, Bucovina Rădăuţi.

Trei pe un loc în seria a doua

Jocul rezultatelor din runda a şasea a complicat situaţia în fruntea clasamentului seriei a doua. Liderul CSM Râmnicu Sărat a pierdut pe teren propriu cu CSM Focşani, iar locul secund Dacia Unirea Brăila a pierdut la limită la Lieşti, ocupanta locului 3.

De sincopa celor două a profitat Suporter Club Oţelul, care a trecut pe primul loc la golaveraj, în urma succesului cu 4-0 în faţa celor de la CSM Bacău. În acest moment, la distanţă de câte un gol, stau primele trei clasate, cu câte 13 puncte, în următoarea ordine: Suporter Club Oţelul, CSM Râmnicu Sărat şi Lieşti, în timp ce Dacia Unirea e la un punct în spatele lor, iar Focşaniul la două.

Reprogramările au detronat-o pe Minaur

Testările pozitive COVID-19 au pus liderul Minaur în postura de a-şi vedea reprogramate ultimele două meciuri de campionat, iar de această conjuctură a profitat SCM Zalău, care a trecut pe primul loc după victoria de la Bistriţa.

Rezultatele şi marcatorii etapelor disputate în noul sezon: ETAPA 1 | ETAPA 2 | ETAPA 3 | ETAPA 4 | ETAPA 5 | ETAPA 6

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ