Echipa ieșeană Știința Miroslava, liderul Seriei I din Liga a 3-a, a reluat pregătirile pe 27 ianuarie pentru partea a doua a campionatului. Elevii lui Cristi Popovici vor continua antrenamentele în următoarele zile la baza sportivă de la Uricani, iar pe 10 februarie Știința va pleca la Vatra Dornei, pentru un stagiu centralizat de zece zile.

Miroslava va reveni acasă pe 20 februarie, iar până la reluarea campionatului va disputa patru meciuri amicale. În prima partidă de verificare Știința va întâlni Foresta Suceava, în deplasare, pe 24 februarie, apoi echipa ieșeană va disputa o ”dublă” cu Sporting Juniorul Vaslui, mai întâi acasă pe 27 februarie, apoi la Vaslui, pe 3 martie. Ultimul amical al Științei este programat pe 6 martie, la Uricani în compania formației CSM Bacău.

Cristi Popovici: ”Plecarea lui Turiță lasă un gol în echipă”

Antrenorul Cristi Popovici s-a declarat mulțumit de lot, dar consideră că plecarea portarului Jan Turiță a lăsat un gol în echipă.

”Am o durere pentru că l-am pierdut pe Jan Turiță, un jucător care dădea greutate echipei. Am spus-o de atâtea ori, mai ales că apărarea noastră este formată din jucători tineri și foarte tineri. Acum a venit Sima de la Mioveni, am vorbit cu el, are încrederea mea deplină, la fel și ceilalți doi portari Under 21 pe care îi avem, Daniliuc și Rădulescu. Sper să acopere golul acesta, pentru că sincer este un gol. În schimb, am reușit să ne mai întărim la fundașii centrali, dar și la atacanți, chiar am vreo 6 vârfuri de atac acum. Consider că avem un lot competitiv cu care e clar că trebuie să terminăm pe primele două poziții”, a declarat Cristi Popovici.

Tehnicianul a explicat de ce nu a perfectat meciuri amicale în prima perioadă de pregătire: ”Eu de obicei de a reunire nu fac jocuri de pregătire, pentru că jucătorii vin după o anumită pauză, sunt expuși la accidentări și riscă să piardă perioada de pregătire care pe mine mă interesează foarte mult, în special partea fizică. Până pe 20 februarie, când vom veni de la Vatra Dornei, vom pune accentul pe partea fizică, după care mai avem trei săptămâni până începe campionatul, timp în care să punem la punct unele detalii. Deși nu cred că vor fi foarte mulți jucători noi integrați în primul 11. Cu cei pe care i-am avut în tur am terminat pe prima poziție. Sigur, acum a intervenit competiția între ei, dar mai mult de 1-2 cel mult nu cred că vor fi în primul 11 față de tur, cel puțin în prima etapă. După aceea, în funcție de rezultate, de modul cum își apără fiecare tricoul, apare concurența între jucători”.

Articol de Narcis Pohoață (Iași)