La prima prezenţă în eşalonul al treilea, Progresul 1944 Spartac a avut un debut impresionant, reuşind să termine prima parte a campionatului pe prima poziţie. Bucureştenii au intrat în pauza de iarnă cu un avans de două puncte în faţa unei alte nou-promovate, SSC Farul Constanţa, podiumul fiind completat de Axiopolis, aflată la cinci puncte în spatele liderului.

Stanciu şi Nechita au marcat jumătate din golurile echipei

Parcursul grupării bucureştene este cu atât mai impresionant cu cât ea s-a aflat pe prima poziţie a clasamentului aproape tot turul, excepţie făcând runda inaugurală, acolo unde a ratat locul 1 din cauza golaverajului inferior şi runda a patra, în care a coborât din fruntea clasamentului până pe 2, după egalul cu satelitul Voluntariului.

Un aport însemnat la obţinerea titlului neoficial de campioană a turului l-au avut cei doi atacanţi ai Progresului Spartac, Ciprian Stanciu şi Alexandru Nechita, care au marcat împreună mai bine de jumătate din cele 47 de goluri ale echipei. Golgeterul echipei a fost Stanciu, care a marcat de 13 ori, cinci dintre reuşitele sale fiind de la punctul cu var, în timp ce Nechita a punctat de 11 ori, cu doar un gol din penalty..

Echipa cu cel mai bun atac din Liga 3 va juca în optimile Cupei

Deşi campionatul a luat o pauză până în primăvară pentru seria a doua, în schimb Unirea Slobozia nu a intrat în vacanţă deoarece mai are de jucat în Cupa României, competiţie în care a ajuns în optimile de finală. Ialomiţenii vor întâlni marţi pe CSM Poli Iaşi, într-un meci programat pe stadionul din Slobozia, de la ora 14:00.

Dacă în clasamentul general al seriei ocupă locul al patrulea, în schimb Unirea are cel mai bun atac din toate cele cinci serii ale Ligii 3. Ialomiţenii au marcat de 56 de ori în cele 13 meciuri jucate, având o medie de 4,3 goluri pe meci! Golgeter este nou-venit Vasile Bucă, autor a 11 goluri, secondat de Răduca şi Toma, ambii cu câte 9 reuşite.

CLASAMENTUL SERIEI A II-A LA FINALUL TURULUI

Ca o curiozitate, în seria a doua, nu mai puţin de şase echipe au marcat de cel puţin 40 de ori, ele ocupând primele şase locuri şi în topul celor mai bune ofensive din întreagul eşalon.  Unirea Slobozia (56) şi Progresul Spartac (47) sunt urmate de SSC Farul (46), Înainte Modelu (44), FCSB 2 (42) şi FC Voluntari 2 (40).

Mihai Plăcintă, portarul celor din Modelu, a reuşit a doua "dublă" ca atacant!

Problemele de efectiv ale echipei Înainte Modelu au fost rezolvate într-un mod inedit de gruparea din Călăraşi, care a apelat la unul dintre portarii din lot pentru a-l folosi ca jucător de câmp. Mutarea s-a dovedit câştigătoare până acum, în condiţiile în care Mihai Plăcintă a marcat deja de patru ori!

Prima oară a făcut-o în etapa a noua, atunci când a evoluat în premieră ca titular în avanposturi, marcând primul şi al cincilea gol al meciului cu Victoria Traian. A doua oară a marcat chiar în ultima etapă a turului, când a intrat la scorul de 2-2 şi a marcat ultimele două goluri ale partidei cu Delta Dobrogea, câştigată de echipa sa cu 7-2. În total, Plăcintă a terminat turul cu 11 prezenţe în teren, şase fiind ca portar şi alte cinci ca jucător de câmp.

REZULTATELE TURULUI SERIEI A II-A, EDIŢIA 2017-2018: ETAPA 1ETAPA 2ETAPA 3ETAPA 4ETAPA 5 | ETAPA 6ETAPA 7ETAPA 8ETAPA 9ETAPA 10ETAPA 11 | ETAPA 12 | ETAPA 13