Eşalonul al treilea şi-a stabilit primele două promovate, după runda precedentă, echipele care au făcut pasul matematic spre Liga 2 fiind Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Luceafărul Oradea. Gruparea din Covasna a câştigat derby-ul cu principala contracandidată, Olimpia Râmnicu Sărat, scor 2-0, golurile fiind marcate de Iakab şi Huiban.

Cu şapte puncte avans în cele trei etape rămase de disputat, Sepsi nu mai poate rata promovarea, deoarece va mai câştiga un meci la masa verde în penultima etapă, contra celor de la FC Zagon, retraşi din campionat în pauza competiţională.

"De cinci ani, de când am înfiinţat echipa, la noi a fost corectitudine şi seriozitate şi de aceea am şi reusit să promovăm. Am adus jucători care au contribuit în totalitate la atingerea ţelului nostru" a declarat, pentru postul de radio Sport Total FM, preşedintele Laszlo Dioszegi

Bihorul are din nou echipă în Liga 2

Rămas fără fotbal în eşalonul secund, judeţul Bihor va avea o nouă reprezentantă din sezonul viitor, după promovarea Luceafărului. Gruparea pregătită în ultimele etape de Marius Popa (foto, jos), fost antrenor cu portarii la FC Steaua, în prima parte a sezonului, are tot şapte puncte avans în clasament şi are asigurate şase puncte în ultimele trei etape, după retragerea Luceafărului Bălan şi a celor de la CSM Sighet.

”Aş dori să le mulţumesc domnilor Zsolt Muzsnay şi Dan Dobai (n.r. – foşti antrenori), care au avut o contribuţie la această promovare. Eu am fost doar un bun interimar pentru cinci etape. Mulţumesc conducerii pentru încrederea acordată şi sunt foarte mândru că am făcut parte din acest grup minunat. Secretul acestei promovării a fost unitatea de grup. Băieţii au demonstrat că grupul este mai puternic decât orice”, a declarat Marius Popa.

ASU Poli speră la un rezultat favorabil în derby-ul judeţului Alba

Dacă situaţia în seria a doua şi a treia este în continuare complicată, în schimb ASU Poli se poate distanţa în fruntea clasamentului după intermediara care se dispută marţi, cu începere de la ora 18:00. Timişorenii vor întâlni pe teren propriu pe Cetate Deva, campioana returului seriei a IV-a, echipă care nu a pierdut niciun meci în 2016. În schimb, la Cugir, Metalurgistul va întâlni Performanţa Ighiu în derby-ul judeţului Alba şi al ocupantelor celorlalte două poziţii de pe podium.

Cele două grupări din Alba se află la egalitate de puncte, 51, cu patru mai puţin decât liderul, cu menţiunea că Performanţa are un golaveraj mai bun decât Metalurgistul, dar şi un meci în plus. Un egal în acest meci, coroborat cu un succes al liderului în meciul cu devenii, ar duce pe ASU Poli la şase puncte distanţă, cu doar trei etape rămase de jucat.

Iată programul etapei intermediare din seria a IV-a:

ACSO Filiaşi – FC Hunedoara
CSM Lugoj – Naţional Sebiş
Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu
Millenium Giarmata – CS Ineu
ASU Poli Timişoara – CNS Cetate Deva
Măgura Cisnădie – CS U Craiova II
Minerul Motru – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic