După ce a pierdut meciurile de "baraj" din 2007, 2012 și 2015, CS Pandurii Cerneți speră să nu mai clacheze și cu reprezentanta județului Caraș-Severin.

Învinsă în precedentele jocuri pentru promovare de campioanele Timișului, CS Nuova Mamma Mia Bechicherecu Mic (5-2), respectiv Vulturii Lugoj (3-0), iar anul trecut de CSU II Craiova (4-0, 8-0), CS Pandurii Cerneți se află în fața unui nou test al maturității. De data aceasta, echipa satului Cerneți va întâlni CSM Școlar Reșița, iar manșa-tur a play-off-ului pentru promovarea în Liga a III-a va avea loc sâmbătă, de la ora 18, pe Stadionul "Ion Floricică" din comuna Șimian. Campioanele județelor Mehedinți și Caraș-Severin s-au întânit ultima dată în 2011, pe teren neutru, la Motru, când Gloria Reșița a dispus cu 1-0 de Dunărea Pristol. În dublă-manșă, cele două județe vecine mai jucaseră în 1996, când CS Termo Severin a eliminat Arsenal Reșița, după ce s-a impus cu 2-0 în Valea Domanului și cu 3-0 la malul Dunării.

Enea: "Trebuie să strângem rândurile"

Perdantă de 3 ori la baraj, CS Pandurii are în componența lotului doar 2 jucători care se pot lăudă că au promovat, iar unul dintre ei e atacantul Andrei Enea. În 2014, pe când juca la Minerul Mehedinți, acesta învingea Gilortul Târgu Cărbunești, scor 2-0 pe Stadionul "1 Mai" Slatina. Adus în iarnă de la AS Corcova, Enea a fost golgheterul primăverii la Mehedinți, marcând 17 goluri în Liga a IV-a și 7 în Cupa României. “Sper ca golurile pe care le-am marcat în partea a doua a sezonului să imi dea încredere pentru baraj. Trebuie să jucăm cu mult curaj și încredere. Întâlnim o echipă bună, antrenată de Leontin Doană, cu fotbaliști experimențați, dar și noi avem în lot jucători de valoare, așa că șansele de promovare sunt egale. Depinde și cât de proaspeți o să fim în ziua meciului. Din păcate, majoritatea dintre noi avem servicii și jucăm fotbal de plăcere, dar trebuie să strângem rândurile. Pentru mine e a doua experiență la baraj și simt că putem readuce Mehedințiul în Liga a III-a", a precizat Enea. În 2010, actualul fundaș al Pandurilor, Alin Lăpădat, juca în ultimele minute ale meciului CS Termo Severin – FC Chișoda (Timiș), încheiat cu victoria mehedințenilor, scor 2-1 pe terenul din Caransebeș.