Fomba Bourama, 20 ani, din Mali, a fost integralist în turul acestui campionat de Liga 3 pentru CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipă ce activează în Liga 3, Seria 1, și primdivizionara Politehnica Iași au perfectat joi, 13 februarie 2020, împrumutul fundașului Fomba Bourama. Traseul jucătorului este dinspre Piatra Neamț spre Iași și nu invers, cum poate mulți s-ar fi așteptat. Originar din Mali și în vârstă de 20 de ani, Bourama a fost împrumutat până la vară de la CSM Ceahlăul la Politehica, iar dacă Mircea Rednic va fi mulțumit de evoluțiile sale, echipa din Copou având apoi prima șansă de a-l transfera definitiv pe fotbalist.

Fomba Bourama a ajuns la CSM Ceahlăul Piatra Neamț în vara anului 2019 și a fost încă de la început un jucător de bază în strategia antrenorului Ștefan Stoica. De fapt, Bourama a fost integralist în meciurile oficiale din 2019 disputate la CSM Ceahlăul, atât în Liga 3, cât și în Cupa României. Fotbalistul a venit la Piatra Neamț din Mali, fiind un jucător format la ”Academie des Etoiles du Mande”. În această iarnă, Bourama a fost aproape de a da probe și la Chindia Târgoviște, numai că africanul nu a putut face deplasarea cu gruparea dâmbovițeană în cantonamentul din Turcia din motive legate de viza de acces în țara amintită.

”Fomba Bourama a fost în probe câteva zile la Iași înaintea meciului lor cu Viitorul Constanța din campionat, alături de alt jucător de-al nostru, Keita Modibo. Cei de la Politehnica l-au dorit până la urmă doar pe Bourama, iar noi, CSM Ceahlăul, considerăm că acest transfer se va dovedi unul bun. Sperăm ca fotbalistul să realizeze lucruri frumoase la Iași pentru a se vorbi mai târziu de bine despre clubul nostru în lumea fotbalului autohton. Pentru CSM Ceahlăul acest transfer poate fi un punct de plecare pentru dezvoltarea clubului din toate punctele de vedere”, a declarat Marin Mitran, președintele executiv al CSM Ceahlăul.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a jucat până acum o serie de meciuri amicale, iar rezultatele sunt: 5-1 și 3-2, cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), 0-2, cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc (Liga 2), 2-4 cu CSM Bacău (Liga 3) și 5-1, cu CSO Siretul Dolhasca (Liga 4 Suceava). Până la startul returului, elevii lui Ștefan Stoica vor mai disputa câteva partide de verificare după cum urmează: Hușana Huși (15 februarie), Bucovina Rădăuți (18 februarie), Șomuz Fălticeni (21 și 28 februarie), Foresta Suceava (24 februarie).

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)