După promovări în Liga 1 cu FC Vaslui, Daco-Getica București, FC Argeș Pitești și Petrolul Ploiești, Vasile Buhăescu obține promovarea în Liga 3 cu CSM Vaslui.

Atacantul de 35 de ani nu se află la prima promovare în Liga 3. A mai reușit această performanță cu FC 2 Vaslui în 2009. Venit în iarnă de la Dinamo București, Vasile Buhăescu s-a remarcat imediat la gruparea vasluiană, devenind al treilea marcator al echipei în Liga 4, cu 15 reușite. Acesta a marcat și ultimul gol al Vasluiului din returul barajului cu Moldova Cristești, campioana județului Iași, scor 4-2.

„Mă bucur că am promovat din Liga 4 în Liga 3, după cinci promovări din Liga 2 în Liga 1. Sunt fericit că am promovat acasă. Voi juca din nou în Liga 3 la o echipă din județul meu. E foarte bine”, a spus Vasile Buhăescu.

CSM Vaslui este echipa neînvinsă în acest sezon. A câștigat titlul județean cu maxim de puncte, iar la barajul de promovare în Liga 3 s-a impus în ambele jocuri cu Moldova Cristești, scor general 7-3 (3-1, 4-2).

„Am muncit foarte mult pentru acest obiectiv. Am început prost acest joc, dar în repriza a doua s-a văzut prospețimea noastră. A contat și vârsta, pentru că ei sunt foarte buni. Poate i-am subestimat, dar per ansamblu am fost mai buni ca ei”, a spus Sebastian Țârțârău, fotbalist care a evoluat în Liga 2 la ACS Bucovina Pojorâta.

„Mă bucur fantastic pentru acești jucători, care au muncit enorm pentru a ajunge în Liga 3. Mă bucur că au reușit un an în care nu au pierdut niciun meci, că a fost amical, în cupă sau în campionat. E o performanță incredibilă, care se datorează muncii neîntrerupte acestor jucători fantastici”, a completat Gabriel Crăciun, antrenor-jucător la CSM Vaslui, care are în CV evoluții la nivelul primelor două ligi.

Și el este la a doua promovare în Liga 3, după cea reușită cu Atletico Vaslui, în 2015.

În lotul lui CSM Vaslui se mai regăsesc fotbaliști cu experiență la nivelul primelor trei ligi, cum ar fi Sergiu Gârdea, Adrian Neniță, Robert Rusu și Bogdan Cernat.

Articol de Cristian Lapa (VASLUI)