Lupta pentru promovarea din seria I a eşalonului al treilea va fi una aprig disputată în condiţiile în care distanţa dintre campioana turului şi ocupanta locului patru este de doar două puncte. Aerostar a terminat prima parte a sezonului cu 31 de puncte şi cu un singur eşec, în faţa nou-promovatei SC Oţelul, aflată la două puncte distanţă în spate, între cele două echipe aflându-se la egalitate de puncte, CSM Roman şi AFK Csikszereda, ambele la cota 30. Dintre cele patru, doar băcăuanii nu au reluat încă pregătirile, celelalte trei contracandidate la promovare reluându-şi activitatea din această săptămână.

Atmosferă incendiară la reunirea gălăţenilor

Cea mai grăbită echipă a fost cea din Galaţi, care are deja o săptămână de la primul antrenament al anului. Lideri de etapă în şase runde ale turulu, gălăţenii au terminat prima parte a sezonului fără antrenorul Damian Băncilă, de care s-au despărţit după primul eşec al Oţelului, suferit în runda a noua, 1-2 cu CSM Roman.

Reunirea lotului a avut loc miercurea trecută, în faţa a 150 de suporteri, care au creat o atmosferă specială printr-un show pirotehnic, cântece şi scandări. 28 de jucători au fost prezenţi la acest prim antrenament, printre numele noi aflându-se şi mai mulţi juniori din cadrul clubului.

Prima parte a pregătirilor se va desfăşura la Galaţi, acolo unde va avea loc şi un minicantonament la stadion (22 ianuarie – 2 februarie). Vor urma două meciuri amicale, cu echipe din eşalonul secund, Dacia Unirea Brăila pe 7 februarie şi Academica Clinceni pe 9 februarie, pregătirile urmând a se încheia cu un cantonament în Antalya, în intervalul 14-23 februarie, ce va include şi mai multe meciuri amicale.

CSM Roman şi Csiksezereda au reînceput activitatea de luni

Ocupantele ultimelor două locuri de pe podiumul seriei I au demarat pregătirile la începutul acestei săptămâni. Gruparea nemţeană a anunţat până acum doar un posibil cantonament pe plan local şi două meciuri amicale cu Ştiinţa Miroslava, pe 7 februarie la Roman şi zece zile mai târziu în deplasare.

În schimb, ciucanii (foto, sus) vor efectua un cantonament în Antalya, în perioada 12-25 februarie, unde au în calcul un total de cinci partide amicale. Până atunci, vor mai întâlni pe Ştiinţa Miroslava, pe 27 ianuarie, la Tărlungeni, pe AS SR Braşov, pe 3 februarie şi pe CS Iernut, pe 10 februarie, ultimele două meciuri pe teren propriu.

Ştiinţa Miroslava, amical şi cu liderul Aerostar

Cel mai târziu se va reuni campioana turului, Aerostar Bacău, care îşi va relua pregătirile pe 22 ianuarie. Echipa condusă de Cristian Popovici va efectua un cantonament de zece zile la baza proprie, iar primul meci amical îl va disputa pe 10 februarie, contra Ştiinţei Miroslava, echipă care se va duela în această iarnă cu primele trei clasate din seria I a Ligii 3.

Pe 14 februarie va avea loc un amical cu Pajura Huşi, urmat la două zile distanţă de unul cu Foresta, în deplasare. Două echipe din eşaloanele judeţene vor fi ultimele adversare din februarie ale băcăuanilor, CSM Ceahlăul (L4 Neamţ), pe 21, respectiv Viitorul Curiţa (L4 Bacău) pe 24.