Deţinătorul recordului de selecţii al echipei naționale de fotbal a României, cărășeanul Dorinel Munteanu, a ajuns la un acord cu gruparea din Valea Domanului și va pune umărul la promovarea echipei CSM Școlar Reșița în Liga 2. Anunțul oficial a fost făcut joi, 6 aprilie, într-o conferință de presă susținută la stadionul din Reşiţa, la care au participat primarul municipiului, Ioan Popa, președintele CSM Școlar, Viorel Lolea, antrenorul Leontin Doană și Dorinel Munteanu. "Neamțul" va ocupa funcția de director tehnic al clubului și, pe lângă alte sarcini pe care le va avea, va participa la antrenamentele echipei, alături de Leontin Doană.

"Aș vrea să vă anunț cu bucurie de faptul că, în urma unor discuții pe care le-am avut în interiorul clubului împreună cu Dorinel Munteanu, am convenit de comun acord, ca în perioada următoare să-l integrăm în echipă și să ni se alăture în demersul nostru de-a încerca să promovăm în Liga 2. Dorinel Munteanu va ocupa funcție de director tehnic al clubului și nu cred că mai este necesară o prezentare detaliată a lui. Este cel mai selecționat român la echipa națională, este un bănățean de-al nostru și este un om care a fost educat în fotbalul german foarte mulți ani. Dorinel a trăit într-o galerie de învingători, știe ce înseamnă să ai o atitudine pozitivă de învingător și sper să reușească să-și aducă aportul în mentalul jucătorilor astfel încât să ne realizăm obiectul pe care ni l-am impus pe parcursul acestui campionat, și anume promovarea în eşalonul", a declarat Ioan Popa, primarul Reșiței.

Despre revenirea în fotbalul românesc, Dorinel Munteanu a declarat: "Îmi doresc să nu se facă nicio speculație, n-am venit la Reșița să-i iau locul lui Leontin Doană și vreau să fie foarte clar faptul că am venit să sprijin această echipă prin tot ceea ce știu eu. Discut foarte mult cu Leontin Doană, el este cel care ia deciziile, iar eu împreună cu staff-ul administrativ încercăm să-i asigurăm toate condițiile antrenorului. Doană este cel care a promovat echipa în Liga 3 și încercăm împreună să ajungem în Liga 2. Mă bucură faptul că avem câțiva jucători tineri foarte talentați care provin de la centrul de copii și juniori de la Reșița. Mă refer la Szijj, Bloju, Săndescu și Muselin".

"Consider că este un lucru benefic venirea la echipă a lui Dorinel Munteanu. Noi am plecat la drum cu gândul să ocupăm unul dintre primele șase locuri, am ajuns sus în clasament, iar acum sperăm să ajungem în Liga 2. Dorinel este un prieten foarte bun de-al meu, orice sfat este binevenit, iar cel care va răspunde de rezultate dacă nu vor fi cele așteptate de noi, acela voi fi eu. Eu voi decide în continuare alcătuirea echipei, iar la antrenamente Dorinel Munteanu mă va ajuta. El va lucra în compartimentul defensiv cu fundașii, iar eu voi lucra cu mijlocașii și cu atacanții. Sper să avem rezultate cât mai bune și la finalul campionatului să ne bucurăm cu toții împreună", a spus la rândul său și antrenorul Leontin Doană.

Conducerea grupării din Valea Domanului se preocupă intens pentru aducerea Reșiței în lumea bună a fotbalului românesc. Intențiile președintelui Viorel Lolea sunt destul de clare: "Noi, cei din conducerea clubului, ne-am canalizat atenția pe trei paliere, la fel de importante pentru noi. În primul rând ne-am axat pe echipa mare care activează din vara trecută în Liga 3 și din punctul nostru de vedere, rezultatele bune sunt o consecință a mediului propice performanței care se află aici. Chiar dacă nu am crezut la început că putem promova, ne-am gândit tot timpul că suntem CSM Reșița, suntem un brand al județului și bineînțeles că acest lucru ne obligă să ne batem tot timpul spre vârful clasamentului. Țin să le mulțumesc oamenilor din galeria noastră care ne-au sprijint tot timpul. Al doilea palier al nostru pe care ne-am concentrat atenția a fost centrul ce copii și juniori. Practic, noi ne-am dublat numărul de copii și juniori prin crearea unor noi grupe de vârstă. În al treilea rând, am lucrat foarte mult pe partea administrativă și cea de marketing. Consider că am reușit să dăm o nouă față bazei sportive și ne bucurăm că după aproape 15 ani, am reușit să atragem parteneri din mediul privat."

CSM Școlar Reșița întâlnește sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 17, pe Stadionul "Mircea Chivu" din Valea Domanului, formația Millenium Giarmata, în etapa a XIX-a a Ligii a III-a la fotbal, Seria a IV-a. Rosso-nerii sunt momentan pe locul al treilea în clasament, cu 33 de puncte, la două puncte de liderul Industria Galda, și la un punct de ocupanta poziției secunde, Național Sebiș.