CSM Ceahlăul Piatra Neamț s-a reunit luni, 16 iulie 2018 şi va juca în premieră în Liga 3, după ce clubul a luat ființă în 2016. Anul trecut a promovat din Liga 5 în Liga 4, iar în 2018 s-a consemnat accederea în eşalonul al treilea.

Lotul cu care CSM Ceahlăul va aborda sezonul este parțial schimbat față de ultima rundă a campionatului precedent. În această pauză competițională au plecat șapte jucători, iar până acum au fost transferaţi cu acte în regulă alţi cinci jucători. La prima vedere, poate cele mai importante sosiri sunt Alexandru Barna și Cosmin Țapu.

Barna este un portar ce vine de la UTA Arad, are 25 de ani și este un pietrean ce a crescut la FC Ceahlăul, echipă pentru care a jucat și în Liga 1. Țapu a evoluat în ultimul sezon în Liga 2 la Știința Miroslava ca atacant, dar este un ”produs” al CSM Roman. Au mai venit Flavius Dumbrăvean (23 ani, fundaș central și fundaș drepta, care a evoluat ultima dată la Iernut), Bogdan Cuibari (20 ani, atacant, vine de la Minerul Uricani) şi Codrin Babii (19 ani, mijlocaș central, de la LPS Piatra Neamț).

Antrenorul Gabriel Rădulescu nu exclude apariția altor noutăți până la terminarea perioadei de transferări, dar a declarat că se va acorda în continuare o mare atenţie jucătorilor tineri și foarte tineri din pepiniera proprie. Astfel, CSM Ceahlăul va avea din 2018 și echipe în campionatele U19 și U17 de a căror pregătire se va ocupa Valentin Avădanei. ”Obiectivul imediat al acestor două formații va fi să ajungă în Liga Elitelor la grupele lor de vârstă”, a precizat Gabriel Rădulescu.

Obiectivul vizat: un loc în primele opt la finalul sezonului

Având în vedere statutul de debutantă în Liga 3 al echipei pe care o pregătește, antrenorul principal Gabriel Rădulescu este de părere că a termina în prima jumătate a ierarhiei la finele noului campionat ar fi obiectivul de atins.

”În campionat vizăm o clasare în primele opt echipe ale seriei din care vom face parte. Suntem conștienți că va fi un campionat dificil, deoarece știm deja că vom înfrunta în grupa noastră echipe puternice, cu loturi bune. Ne așteaptă deplasări lungi și vom înfrunta un alt gen de adversari decât până acum. Sunt probleme noi cu care ne vom confrunta, dar privesc încrezător spre noul campionat. Participarea în Liga 3 este o provocare pentru noi toți”, a declarat Gabriel Rădulescu.

Gabriel Rădulescu va fi ajutat în acest sezon competițional de ”secundul” Florin Anton, în timp ce preparator fizic va fi Cristian Naciu, echipa medicală fiind formată din Cosmin Stan și Ioan Stan.