Foto: Facebook CSA Steaua București

În acest week-end debutează partidele de baraj în urma cărora vom afla noile echipe din Liga 3 în sezonul 2020/21! Iată partea a doua din avancronica duelurilor dintre campioanele județene, înaintea săptămânii decisive!

Partidele se vor disputa pe 1, 5 și 9 august, de fiecare dată de la ora 17:30, datele și condițiile de desfășurare, precum și regulamentul barajelor putând fi consultate AICI. Calendarul complet și stadioanele-gazdă pot fi descoperite AICI.

Episodul I al avancronicii barajelor poate fi studiat AICI.

Regiunea 4 – Grupa B

CSM Jiul Petroșani (HD)

Cu Damian Militaru pe bancă, echipa hunedoareană de tradiție țintește revirimentul, după ce în 2011 a pierdut barajul în dublă manșă. Clubul care în 2007 apărea ultima oară în Liga I este susținut de municipalitate și vrea să repună Valea Jiului în prim-planul fotbalistic.

CS Avântul Periam (TM)

Lotul echipei ce reprezintă comuna de la 50 km nord-vest de Timișoara e format din mulți jucători trecuți de 35 de ani, pregătiți de Marius Stanache. Va fi o provocare pentru Timiș, județ care a impresionat până acum prin numărul echipelor în primele trei ligi.

Județul Mehedinți nu are reprezentantă.

Regiunea 5 – Grupa A

ACS Roberto Ziduri (DB) 

Pregătită financiar pentru un sezon de Liga 3, după cum a afirmat în presa locală directorul sportiv Armand Mihălăchioiu, echipa satului Zidurile, comuna Odobești, are ambiții evident mari și atacă plină de încredere cea mai mare provocare din istoria clubului.

ACS Unirea Tricolor Dăbuleni (DJ)

Formația pregătită de Ovidiu Florescu este pentru prima oară după 1990 în postura de reprezentantă a județului la barajul pentru Liga 3, asta după ce o performanță anterioară a reușit în 1981! Orășelul doljean așteaptă cu nerăbdare duelurile și crede în promovare.

ACS Voința Budeasa (AG) 

Real Bradu, campioana din 2019 care a pierdut barajul pentru L3, nu s-a putut prezenta și la barajul județean cauzat de pandemie, astfel că Voința a fost propulsată în premieră în acest act al competiției, iar Budeasa poate scrie istorie pentru fotbalul argeșean.

Regiunea 5 – Grupa B

CSO Petrolul Potcoava (OT) – foto

Cu ambiție dar fără experiență în eșaloanele superioare, oltenii au responsabilitatea de a reprezenta în premieră comuna și județul la barajul pentru Liga 3. Autointitulați “lupii galbeni”, vor aborda partida unică drept o finală, poate pentru toată cariera.

ACS Minerul Costești (VL)

Lider autoritar la oprirea sezonului județean, cu 12 puncte avans, Minerul pregătit de Marius Vlădoi și Mihai Lungan este foarte încrezător prin vocea președintelui Sergiu Holtei: “Băieții sunt în formă, nerăbdători să-și arate valoarea, suntem hotărâți să câștigăm!”.

Județul Teleorman nu are reprezentantă. 

Regiunea 6 – Grupa A

CSO Plopeni (PH)

După Metalul, Rapid și Intersport, acum CSO poartă mai departe fotbalul la Plopeni, oraș cu 25 de sezoane în Liga 2! Ultimele două sezoane în eșalonul trei s-au încheiat în 2012, dar antrenorii Iulius Mărgărit și Silvian Dobre au ca obiectiv clar întoarcerea în fotbalul mare.

ACSM Oltenița (CL)

În 2019, după patru sezoane în L3, echipa a retrogradat, însă acum are de gând să își fixeze consistent poziția departe de fotbalul județean. Autoritățile susțin echipa și vizează promovarea, deși mai mulți jucători au părăsit echipa în contextul pandemiei.

ACS Viitorul Domnești (IF) 

Echipa condusă de fostul internațional Vali Bădoi și care l-a dat pe talentatul George Cârjan la Arsenal Londra își propune să se întoarcă în primele trei eșaloane, după o parte de sezon în care și-a dominat rivalele în L4 Ilfov și cu ambiția de a depăși performanțele din trecut.

Regiunea 6 – Grupa B

AS FC Bărăganul Ciulnița (IL) 

Campioană după 5-1 cu Victoria Țăndărei, reprezentanta Ialomiței are în lot un nucleu de fotbaliști formați la Unirea Slobozia, alături de care experiența și tinerețea se amestecă prin prisma unor produse ale cluburilor Universitatea Cluj, Dinamo sau CS Otopeni.

CSA Steaua București (B) – foto

Cu Daniel Oprița pe bancă, e marea favorită a mini-grupei de baraj, având în vedere numele din lotul propus, cu Elek, Băjenaru, Al. Zaharia, Wallace ori Enceanu, jucători care au activat sezoane bune în primele două eșaloane fotbalistice de la noi.

CS Argeșul Mihăilești 2009 (GR) 

Echipa pregătită de Costel Olteanu s-a calificat dramatic, după 5-3 în prelungiri cu Victoria Adunații Copăceni. Cu toate acestea, echipa încheiase fără înfrângere seria nord din L4 Giurgiu, iar provocarea barajului poate transforma omogenitatea echipei într-un mare atu.

Regiunea 7 – Grupa A

ACS Sportul Chișcani (BR) – foto

După 4-1 și 0-1 cu Victoria Traian în duelul pentru supremația județeană, clubul prezidat de Georgel Pascu e gata să revină în Liga 3, unde a activat un singur sezon, 2016/17, în urma unui baraj câștigat autoritar, 6-3 scor general, cu reprezentanta județului Tulcea.

CSL Victoria Gugești (VN)

Prezentă pe vremuri și în al treilea eșalon, comuna vrânceană propune o echipă pregătită de Octavian Bucătaru, fost jucător la Oțelul Galați. În lot îi regăsim pe Dorinel Popa (ex-Steaua, U Cluj și Victoria Brănești), alături de fotbaliști cu experiență în L3 și L2 la Focșani.

CS Avântul Valea Mărului (GL)

Clubul are experiența unui sezon în Liga 3 (2016/17) și a două baraje disputate deja, dintre care unul câștigat. Liderul echipei e mijlocașul Sorin Frunză, jucător cu sezoane bune pe prima scenă, la Rapid, Vaslui și Craiova, printre multele echipe din cariera acestuia.

Regiunea 7 Grupa B

CS Gloria Albești (CT) – foto

La 60 de km sud de Constanța, aproape de granița cu Bulgaria, se visează la Liga 3! Pe 3 la întreruperea competiției județene, Gloria calcă pe urmele reprezentantelor cu ștaif din trecut, Medgidia, Farul, Cernavodă, Mangalia și vrea să răstoarne calculele hârtiei.

CSM Râmnicu Sărat (BZ)

Lider la “înghețarea” Ligii IV din cauza pandemiei, clubul poate reveni acum în eșalonul trei după doar un sezon de la retrogradare. Fondat în 1966, purtând și denumirile de Progresul sau Olimpia, este considerat favorit în duelul cu reprezentanta județului Constanța.

Județul Tulcea nu are reprezentantă.

CITEȘTE AICI EPISODUL 1