În acest week-end debutează partidele de baraj în urma cărora vom afla noile echipe din Liga 3 în sezonul 2020/21! Iată avancronica duelurilor dintre campioanele județene, înaintea săptămânii decisive.

Partidele se vor disputa pe 1, 5 și 9 august, de fiecare dată de la ora 17:30, datele și condițiile de desfășurare, precum și regulamentul barajelor putând fi consultate AICI. Calendarul complet și stadioanele-gazdă pot fi descoperite AICI.

Regiunea 1 – Grupa A

CSO Siretul Dolhasca (SV)

Trupa pregătită de Constantin Ferariu se bazează pe experiența unor jucători precum Tomneac, implicat în campania de L2 a FC Botoșani, ori Ghiarasim, om de bază la Știința Miroslava acum ceva vreme. Din 2000 până azi, Dolhasca nu a câștigat Liga IV Suceava!

CS Unirea Mircești (IS)

Campioană județeană în premieră în 2015, Unirea a pierdut barajul cu reprezentanta Neamțului, Speranța Răucești. Apoi, în 2017, a fost eliminată de Oțelul Galați. Presiunea e cu atât mai mare cu cât Iașiul nu a avut reprezentantă la baraj în ultimele două sezoane!

ACS Bradu Borca (NT) – foto

Clubul înființat în 2004 se bazează pe aportul unor jucători de mare experiență și legați de Iași!, precum fundașul Adrian Ilie și Marius Onofraș, fost campion al României cu Unirea Urziceni. Nemțenii au câștigat în vara lui 2019 și Cupa României la nivel județean.

Regiunea 1 – Grupa B

AFCS Viitorul Curița (BC)

Echipa pregătită de Costică Ene a învins în finala județeană pe Dinamo Bacău, considerată favorită prin prisma jucătorilor cu experiență la nivel superior, după 0-1 și 3-1. E al doilea test de promovare din istoria clubului, iar de data aceasta se visează cu ochii deschiși la L3!

CS Sporting Juniorul Vaslui (VS)

Dorința de a readuce orașul în fotbalul primelor eșaloane e mare, dar din păcate o serie de testări pozitive COVID-19 au zdruncinat programul vasluienilor. După ce în ianuarie au preluat marca și sigla FC Vaslui, băieții tehnicianului Cornel Cracea vor mai mult!

CS Dante Botoșani (BT)

Pregătită de Vespazian Colban, ex-tehnician al Forestei și președinte la Miroslava, echipa își dorește să mărească numărul reprezentantelor orașului în fotbalul mare. Cel mai reprezentativ nume din lot pare Cornel Căinari, fost jucător la cluburi din Bacău și Suceava.

Regiunea 2 – Grupa A

ACS CAO 1910 Oradea (BH) – foto

După ce în mai a sărbătorit 100 de ani, fosta campioană a României și a Ungariei pregătește relansarea în fotbalul de nivel înalt. Echipa pregătită de Florin Farcaș, tehnician cu experiență la nivel local, și fostul fundaș Dorin Mihuț are obiectiv clar promovarea.

CSM Satu Mare (SM)

Câștigătoare de baraj sezonul trecut dar fără posibilitatea înscrierii în L3, echipa înființată în 2018 este pregătită de Zoltan Ritli și se bazează pe câteva nume cunsocute la nivel de eșalon superior, precum portarul Curileac, Cădar, Schwarzkopf și Faur (ex-Olimpia).

ACS FC Someșul Dej (CJ)

A doua echipă a orașului, după Unirea, Someșul s-a înființat în 2017 și se bazează azi pe rolul de lider al lui Sergiu Costin, fundaș campion al României cu Oțelul Galați. A câștigat cu emoții meciurile decisive pentru reprezentarea la baraj, deși dominase Liga IV din Cluj.

Regiunea 2 – Grupa B

CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei (SJ) – foto

În 2009, localitatea urca în Liga 2 prin FC Silvania, dispărută însă în 2011. Acum, o nouă ascensiune e gata, pentru un județ văduvit sezoane la rând de reprezentante în fotbalul mare. Tânărul antrenor George Zima este cel care va purta acum această responsabilitate.

CS Progresul Șomcuta Mare (MM)

Băieții lui Mircea Dan s-au calificat dramatic la baraj, învingând cu 6-5 la penalty-uri pe CSM Sighetu Marmației. Având în vedere componența atipică a mini-grupei, cu doar două echipe, mai are practic încă o finală pentru o calificare de prestigiu în eșalonul trei.

Județul Bistrița-Năsăud nu are reprezentantă.

Regiunea 3 – Grupa A

CS Măgura Cisnădie (SB)

Clubul care a investit serios în infrastructură și academie și care are și secție de fotbal feminin a depășit Păltiniș Rășinari la nivelul luptei județene. În 2014 a pierdut la penalty-uri în baraj, iar în 2015 a câștigat, rezistând însă doar un sezon complet în Liga 3.

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe II (CV)

După finala de Cupa României din acest an, clubul mai bifează o premieră, fiind și singurul cu echipă secundă la barajul pentru Liga 3. Pentru covăsneni, miza promovării înseamnă noi oportunități pentru formarea juniorilor din academia pe care o dezvoltă constant.

CS Unirea Ungheni 2018 (MS) – foto

Echipa lui Adrian Pop se bazează în ofensivă pe Vlad Bujor, atacantul format de CFR Cluj și propulsat de Poli Iași. În rest, jucători tineri și foarte tineri, care vor să depășească performanța Viitorului din localitate, perdantă la barajul din 2015 cu Înfrățirea Hărman.

Regiunea 3 – Grupa B

CS Ocna Mureș (AB)

Echipa pregătită de Gabriel Cotoară încearcă revenirea în L3, după o experiență recentă amară. În scurta perioadă de pregătire a remizat cu campioana din Mureș, s-a mai “încălzit” cu Industria Galda, iar acum e gata de marea provocare a anului!

CSM Corona Brașov (BV) – foto

După 2-1 cu Colțea în ce trebuia să fie o luptă în trei, trupa lui Călin Moldovan ajunge la baraj prin ieșirea din calcule a Preciziei Săcele. Forța echipei pare să stea în experiența careului Marian Cristescu – Rareș Forika – Marian Constantinescu – Mugurel Buga.

CS Gheorgheni (HR)

Cumva la umbra tradiției hocheiului, clubul se dorește a completa lista de echipe din zonă care și-au făcut un nume în anii precedenți, după Sepsi din Covasna și Csikszereda. A ajuns la baraj fără vreo finală județeană, Sporting Odorheiu Secuiesc nebeneficiind de CIS.

Regiunea 4 – Grupa A

ACS Știința Turceni (GJ) – foto

Echipa a promovat în L3 și în 2013, rezistând două sezoane și părăsind eșalonul din cauza problemelor financiare, fără a retrograda sportiv. Pregătită de Viorel Cojocaru, speră să readucă gloria fotbalistică, deși are câteva probleme de efectiv din cauza accidentărilor.

CS Victoria Zăbrani (AR)

Clubul înființat în 1932 îl are pe Dorel Mutică în postul de antrenor, acesta prefațând: “Linia de fund care este unul din punctele forte ale noastre, avem și cel mai bun atac de la noi din serie. Mă bazez nu neapărat pe omogenitatea echipei, cât pe valoarea individuală”.

ACS Progresul Ezeriș (CS)

Deși se bazează pe jucători cu experiență în L2 și L3, antrenorul Adrian Enășescu nu își vede propria echipă favorită, ci… Știința Turceni! Președintele Cristian Șodâncă e convins însă de obiectiv, promovarea, iar omogenitatea pare să fie principalul atu al echipei.

Descoperă mâine pe FRF.RO partea a doua a avancronicii dedicate barajului de promovare în Liga 3!