Liga 3 se îndreaptă cu paşi repezi spre finalul turului de campionat, două dintre cele cinci serii, a II-a şi a IV-a disputându-şi ultima etapă mâine şi poimâine, iar restul de serii având program până pe 3 decembrie. Înaintea etapei de la sfârşitul săptămânii, liderii celor cinci serii sunt, în ordine, AFK Csikszereda, Metaloglobus, SCM Piteşti, CSM Şcolar Reşiţa şi AFC Hermannstadt, ultimele două fiind nou-promovate.

Bajko, 10 goluri în ultimele 7 meciuri

În clasamentul general al golgeterilor, lideri sunt doi jucători din prima serie, atacantul liderului, Barna Bajkó şi Valentin Buhăcianu, vârful ultimei echipe de pe podium, Atletico Vaslui. Ambii au câte 12 reuşite, dar Bajkó a marcat de patru ori de la punctul cu var, spre deosebire de Buhăcianu, care a punctat doar o dată de la 11 metri.

Atacantul echipei din Miercurea Ciuc trece printr-o formă de zile mari, fiind jucătorul cu cea mai lungă serie de meciuri consecutive cu gol marcat. Astfel, Bajkó nu s-a mai oprit din marcat din etapa a şaptea şi până în prezent, având 10 goluri în 7 meciuri. În schimb, Buhăcianu nu a înscris până acum decât de patru ori, dar de fiecare dată a marcat de cel puţin două ori, având în acest sezon o dublă, două triple şi un "poker"!

Portarul Bota, golgeterul de la punctul cu var

Clasamentul general îl are pe podium pe golgeterul satelitului grupării de Liga I, Gaz Metan Mediaş. Exilat la echipa a doua, de la începutul actualei ediţii a Ligii 3, Alexandru Buziuc a ajuns la 11 goluri marcate. Ca şi Buhăcianu, Buziuc a marcat de fiecare de minim două ori, având la activ patru duble şi o triplă, cu două reuşite de la punctul cu var.

Lista primilor cinci golgeteri ai eşalonului al treilea îi mai cuprinde pe Valentin Ghenovici (Metaloglobus) şi Silviu Moise (Delta Dobrogea). Singurele serii fără reprezentanţi în primele cinci locuri ale clasamentului general sunt seria a treia, acolo unde cel mai bun marcator este Andrei Iliescu (Flacăra Moreni) cu nouă reuşite şi seria a patra, care îl are lider pe Bogdan Bozian (CSM Lugoj) cu opt goluri.

Un record inedit îi aparţine lui Alin Bota, portarul celor de la Comuna Recea, care împarte cu Barna Bajkó, titlul de cel mai bun executant de penalty-uri din acest sezon. Ambii au marcat de câte patru ori de la 11 metri, fiind urmaţi de Ghenovici (Metaloglobus) şi Costachi (CSM Şcolar), ambii cu câte trei penalty-uri transformate în acest sezon.

Din 16 autogoluri, de câte două ori au profitat SC Bacău şi Astra II

Cel mai neplăcut moment pentru o echipă este atunci când primeşte un jucător al ei îşi trimite mingea în proprie poartă, iar acest lucru s-a întâmplat până acum de 16 ori. Cele mai norocoase au fost SC Bacău şi Astra II, care au beneficiat de două ori de astfel de "cadouri". Băcăuanii au fost protagoniştii unui meci de pomină, cel din etapa a XIII-a, cu Cetate Râşnov, în care ambele echipe au bifat câte un autogol.

În schimb, lider la autogoluri este ACS Poli II, care a punctat de două ori pentru adversari, de fiecare dată fiind vorba de echipe din judeţul Alba – Industria Galda (et.6) şi Performanţa (et.10).

Iată şi lista celor care au marcat în propria poartă, în paranteză fiind trecute echipa pentru care evoluează şi apoi echipa care a beneficiat de autogol: Dediu (SC Bacău, pentru Cetate Râşnov), Mariean (Cetate Râşnov, pentru SC Bacău), G. Preda (Lieşti, pentru SC Bacău), Sambu-Niati (Od. Secuiesc, pentru Csikszereda), Tuca (Olimpia Rm. Sărat, pentru CSM Roman), Bg. Barbu (Viitorul Domneşti, pentru AFC Astra II ), Ciuică (Popeşti Leordeni, pentru AFC Astra II ), Boşneag (Mioveni II, pentru Aninoasa), Istudor (Filiaşi, pentru SCM Piteşti), Vasi (ACS Poli II, pentru Performanţa), Sporin (ACS Poli II, pentru Industria Galda), Ioani (Unirea 1924 AI, pentru Pandurii II ), Roşie (CSM Lugoj, pentru CSM Şcolar), R. Pop (FC Bistriţa, pentru Unirea Dej), Gal (CS Oşorhei, pentru Unirea Jucu), S. Bucur (ASA II, pentru Gaz Metan II)