Trofeul acordat câștigătoarei Ligii 2 Casa Pariurilor

Play-off-ul Ligii 2, sezonul 2019/2020, se încheie cu etapa programată duminică, 2 august, de la ora 18:30.

Sunt 5 echipe aflate în cursa pentru primele trei locuri: primele două duc direct în Liga 1, în timp ce ultima poziție a podiumului oferă șansa participării la barajul de promovare. Campioana va primi trofeul Ligii 2!

UTA Arad, liderul play-off-ului, are nevoie de un rezultat de egalitate pe terenul lui FC Argeș pentru a avea garantat locul 1, trofeul și participarea în prima divizie în sezonul 2020/2021.

O victorie cu Petrolul i-ar asigura clubului CS Mioveni promovarea, fie de pe primul loc, fie de pe 2. În cazul unei remize, va rămâne pe primele două poziții doar dacă FC Argeș nu învinge pe UTA. Mioveni are avantajul rezultatului direct cu Turris, în caz de egalitate de puncte, însă o departajare în fața Rapidului (dacă Mioveni pierde, iar Rapid învinge) s-ar realiza la golaveraj și ar fi favorabilă giuleștenilor.

Campionii FC Argeș obțin promovarea direct dacă înving pe UTA Arad. De pe primul sau al doilea loc, în funcție de rezultatul Mioveniului. În cazul unei remize, e nevoie ca Mioveni să piardă, iar Turris să nu învingă pentru a se mai regăsi între primele două.

Turris-Oltul Tr. Măgurele are nevoie obligatoriu de un succes în deplasarea la Fotbal Club Rapid pentru a spera la o clasare pe podium. În aceste condiții, promovarea directă poate fi obținută doar dacă Mioveni pierde cu FC Petrolul, iar FC Argeș nu învinge pe UTA.

Fotbal Club Rapid are o singură șansă la locul secund care duce direct în Liga 1: să învingă pe Turris, UTA să câștige pe terenul lui FC Argeș, iar FC Petrolul să ia cele 3 puncte la Mioveni. Altfel rămân doar speranțe, în funcție de celelalte rezultate, la locul 3 de baraj.

FC Petrolul este singura formație din play-off care nu mai are nicio șansă la podium și, implicit, la promovarea în Liga 1.

Duminică, 2 august, ora 18:30
CS Mioveni – FC Petrolul
Fotbal Club Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele
Campionii FC Argeș – UTA Arad

Clasament

UTA Arad 4 1 1 2 7-7 29
CS Mioveni* 4 2 1 1 4-4 27
Campionii FC Argeș 4 2 1 1 6-5 26
Turris-Oltul* 4 1 2 1 4-4 25
Fotbal Club Rapid* 4 1 2 1 3-3 24
FC Petrolul 4 0 3 1 2-3 22

*Echipele au beneficiat de rotunjirea cu 0,5 a punctajului la startul play-off-ului

În caz de egalitate de puncte la finalul play-off-ului, vor fi aplicate, în ordine, următoarele criterii de departajare:

1. Dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea de 0,5 puncte înainte de startul play-off-ului.
2. Numărul mai mare de puncte în meciul direct din play-off.
3. Golaverajul general din play-off.
4. Numărul mai mare de goluri înscrise în play-off.
5. Locul ocupat în Liga 2 în momentul întreruperii sezonului regular.