Ultimul meci din 2016 disputat în cadrul eşalonului secund a avut loc la Arad, pe stadionul Motorul, între UTA Bătrâna Doamnă şi Foresta Suceava. Deşi a fost televizată, partida a adus la stadion în jur de 700 de spectatori, care au sperat într-o victorie a gazdelor, rezultat care ar fi urcat echipa arădeană pe locul secund.

Dacă golgeterul Adrian Petre a rămas dator, nereuşind să înscrie în poarta apărată de Niga, în schimb arădenii au fost salvaţi de nouarul Cristian Andor. Acesta a fost atent pe fază în minutul 54, atunci când balonul trimis din corner de Copil a fost boxat de Niga, până la Adrian Petre, al cărui şut a fost blocat, iar Andor a preluat şi a trimis plasat cu dreptul, la colţul lung. Acesta a fost singurul gol al meciului, însă ultimele minute i-au găsit pe suceveni în atac, încercând să obţină egalarea, dar fără rezultat pe tabelă.

Cu această victorie, UTA Bătrâna Doamnă a urcat pe locul doi în clasament, la şase puncte de liderul Juventus, pe o poziție care asigură promovarea directă în elita fotbalului românesc. „Am dominat partida, mai puțin finalul când am suferit și nu am știut să profităm de ocaziile avute. Am avut o prestație bună, sunt mulțumit de cum am evoluat astăzi. Merităm să fim acolo unde suntem pentru că am muncit foarte mult, am făcut eforturi”, a declarat Laurențiu Roșu, antrenorul arădenilor.

Foresta a terminat anul pe locul 9, după al cincilea eşec consecutiv în deplasare, la capătul unui meci în care a avut doar cinci rezerve pe bancă. „Știam că va fi un meci greu la Arad, mai ales că UTA avea șansa să treacă pe locul 2 și să aibă o iarnă liniștită. Aradul merită să aibă echipă în prima ligă, mai ales că a jucat baraj și sezonul trecut. Noi am încercat să facem față UTA-ei așa răniți, accidentați, cum am fost, am schimbat și sistemul de joc. Pentru prima dată în acest sezon am evoluat cu trei fundași centrali, dorind să îngustăm spațiile și să dăm lovitura pe contraatac. Felicit UTA și Doamne ajută să promoveze!” a comentat tehnicianul oaspeţilor, Cristian Popovici.

Iată rezultatele etapei şi clasamentul general, fără rezultatul meciului Unirea Tărlungeni – Dacia Unirea Brăila, care va fi omologat de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF:

09.12.2016, ora 11:00

CS Afumaţi – Luceafărul Oradea 0-0

10.12.2016, ora 11:00

CS Baloteşti – Chindia Târgovişte 3-2 (2-0)
Claudiu Herea (26. 64), Andrei Răuţă (42) / Liviu Mihai (51), Andrei Răuţă (61 – aut.)
Dunărea Călăraşi – Metalul Reşiţa 3-0 (1-0)
Bogdan Danciu (10), Baudouin Kanda (55), Rafael Licu (78)
Juventus Bucureşti – FC Braşov 2-1 (1-0)
Vasile Buhăescu (5), Remus Chipirliu (86) / Ştefan Grigorie (50)
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni 1-0 (0-0)
Tony Kanalos (71)

10.12.2016, ora 13:00

ASU Politehnica Timişoara – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1 (1-0)
Daniel Birău (1) / Constantin Stoica (69)

11.12.2016, ora 11:00

UTA Bătrâna Doamnă – Foresta Suceava 1-0 (0-0)
Cristian Andor (54)

Unirea Tărlungeni – Dacia Unirea Brăila nu se dispută, deoarece gazdele au comunicat Departamentului Competiţii că nu pot organiza meciul

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Şoimii Pâncota, deoarece oaspeţii au fost excluşi din competiţie
ACS Berceni – Academica Clinceni nu se dispută, deoarece gazdele s-au retras din competiţie