Foto: Cornel Biholari

“Ripi” s-a reunit pentru un retur dorit mai liniştit în privinţa clasamentului eşalonului secund, dar şi pentru un 2019 în care pretenţiile vor creşte. Fundaşul Andrei Tînc e primul nume important pe care roş-galbenii îl au în vedere pentru obiectivele lor. Altfel, tehnicianul Alexandru Pelici mai testează momentan cinci tineri noi şi anunţă o selecţie continuă până la plecarea în stagiul turcesc.

“Să ne pregătim cât mai bine pentru că urmează o perioadă care nu prea place, cel puţin prima parte, cea a acumulărilor fizice. Dar fără de care nu poţi să joci bine fotbal… Am încheiat anul cu puncte importante pentru noi, dar nu înseamnă că am încheiat ecuaţia cu zona minată. Suntem la 4-5 puncte de echipele din apropierea liniei… A doua parte a pregătirii va cuprinde jocuri, partea tehnico-tactică, şi se va desfăşura în condiţii mai bune. În ceea ce priveşte suprafaţa… În momentul de faţă ne interesează să avem unde să alergăm. Căutăm o pistă unde să facem alergările pe acest anotimp, încet încet vom găsi locurile cele mai bune de antrenament”, a declarat “principalul” Alexandru Pelici.

Alex Popovici dă probe în Islanda

Terenul din Ciarda Roşie i-a primit pe cei 26 de jucători roş-galbeni cu o pojghiţă de zăpadă. Şase dintre aceştia au fost nou-veniţi, cap de listă fiind Andrei Tînc (33 de ani), ultima dată la Luceafărul Oradea, dar care a fost dorit şi de ASU Poli. Vorbind de concitadini, Pelici îl testează pe Tiberiu Istrătescu, un tânăr de 18 ani care nu a primit şanse la alb-violeţi în prima parte a sezonului.

În pregătiri se mai află mijlocaşul ofensiv Adrian Şter (20 de ani, CFR Cluj), atacantul Vlad Chera (18 ani, FC Viitorul), mijlocaşul Raul Şimian (21 ani, revenit după un împrumut la Sporting Roşiori) şi portarul Alexandru Ciută (17 ani, revenit de la Giarmata).

“Sunt în special jucători tineri, sub vârstă, ne dorim să avem o componenţă cât mai bună a acestora… urmează ca lotul să fie completat cu doi-trei jucători de experienţă. Avem nevoie şi de experienţă… După cum vedeţi lotul nu e unul foarte numeros, dar nici subţire, sunt 26 de jucători momentan. Până la plecarea în cantonament, care se va face cu 22-23 de jucători toată lumea e în pregătire şi vom vedea când vom trage linie cine rămâne şi dacă mai e nevoie să vină cineva”, a spus Pelici.

Pe lângă cei cinci deja anunţaţi plecaţi, de la reunire a absentat Alexandru Popovici, care îşi încearcă şansa în fotbalul islandez, dar e posibil să rămână la Ripensia. În schimb, Adrian Ungureanu, încă în convalescenţă, şi-a privit colegii de pe margine.

Ripensia va disputa două jocuri mai uşoare, pentru testarea tinerilor, în primul rând, înainte de plecarea în Antalya. Astfel, marţi, 22 ianuarie, adversar va fi Fortuna Becicherecu Mic (liderul L4 Timiş), iar trei zile mai târziu se va juca un alt meci cu Universitatea de Vest (Liga 5 Timiş).

Articol scris de Cornel BIHOLARI