Soarta meciului a fost decisă practic din minutul 14, atunci când oaspeţii au rămas în 10, după eliminarea stoperului Marius Toma, pentru un fault din postura de ultim apărător la o fază la care Viorică a scăpat singur spre poarta apărată de Dalin Munteanu.

Ieşenii au speculat superioritatea numerică şi s-au aruncat în atac, iar golul a venit după alte 11 minute de joc, atunci când Sebastian Bucur a deviat cu capul (foto sus) un balon venit de la Taciuc, dintr-o lovitură liberă.

Repriza secundă a mai adus încă două goluri în poarta timişorenilor, prin Nemţanu (53, foto principal, îmbrăţişat de antrenor), după o cursă de la mijlocul terenului şi Viorică (66), care a marcat cu poarta goală (foto jos), după o respingere a defensivei adverse.

Miroslava a făcut rocadă cu Foresta

Grație victoriei cu Ripensia, prima în ultimele șapte partide, Știința Miroslava a acumulat 16 puncte și a predat ”lanterna” Forestei Suceava pentru cel puţin o zi. Sucevenii pot trimite din nou Miroslava pe ultimul loc, doar dacă înving Luceafărul Oradea în meciul de sâmbătă, programat pe stadionul Areni. De cealaltă parte, după acest eşec, criza se acutizează la Timișoara, Ripensia ajungând la 11 meciuri fără victorie.

”Dacă în alte meciuri am ratat mult, de această dată am și marcat, jucătorii au dat dovadă de luciditate în fața porții. Le-am spus jucătorilor mei că acel punct obținut la Oradea a fost unul al descătușării și așa a fost. Îmi felicit toți elevii, au dat dovadă de caracter. Faptul că oaspeții au jucat în zece oameni din minutul 14 ne-a ușurat misiunea, dar asta nu ia cu nimic din meritele echipei mele. Am dominat meciul de la început și până la sfârșit, iar eliminarea a fost justă, fault în postură de ultim apărător și roșu clar. Pe teren a fost o singură echipă, iar în afara celor trei goluri marcate am ratat alte câteva mari ocazii. Scorul ar fi putut fi mai clar”, a declarat antrenorul Științei Miroslava, Adrian Kerezsy.

Iată programul integral al etapei şi clasamentul general:

24.11.2017, ora 14:00

Ştiinţa Miroslava – Ripensia Timişoara 3-0 (1-0)
Sebastian Bucur (25), Cosmin Nemţanu (53), Adrian Viorică (66)

25.11.2017, ora 11:00

CS Afumaţi – Academica Clinceni
Olimpia Satu Mare – Chindia Târgovişte
AFC UTA Arad – Fotbal Club Argeş
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila
Foresta Suceava – Luceafărul Oradea

25.11.2017, ora 12:00

Dunărea Călăraşi – Metaloglobus Bucureşti
ASU Politehnica Timişoara – ASA 2013 Târgu Mureş

25.11.2017, ora 14:00

AFC Hermannstadt – Sportul Snagov

26.11.2017, ora 14:00

CS Baloteşti – CS Mioveni