Foto: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

Sâmbătă, 21 mai, s-a desfășurat prima manșă a celor două meciuri de baraj pentru rămânerea în Liga 1 / promovarea din Liga 2.

În primul meci al zilei, la Chiajna, Concordia a primit vizita echipei de Liga 1, Chindia Târgoviște. Dacă oaspeții erau deja cunoscuți pentru jocul ermetic, miza uriașă a duelului a accentuat și mai mult impresia unui joc strâns, în care nici trupa lui Zicu, nici băieții lui Săndoi, nu au venit să riște nimic din start.

Revenire ilfoveană!

După o primă repriză cu foarte puține ocazii și, astfel, echilibrată per total, în care Palmeș de la Concordia a fost relativ aproape de un autogol iar Nini Popescu, de la aceeași formație, a avut un șut bun de la dsistanță în minutul 45, s-a intrat la pauză cu 0-0.

La reluare, experiența lui Daniel Florea (34 ani) de la oaspeți s-a remarcat. În minutul 50, centrare Șerban, mingea cade din bară spre Florea care reia în plasă. 1-0 pentru Chindia, dar… avantaj timp de numai 8 minute! Asta pentru că Ad. Voicu, ex-FCU Craiova, a egalat pentru gazde din penalty, rapid, după un fault comis de Șerban (58). Autor de penalty, co-autor la gol!

Entuziasmată, Chiajna simte că poate forța și crește turația. Până ce îl forțează pe Pițian să își marcheze în proprie poartă (68), cu capul! Se face 2-1 de la 0-1 în doar 20 de minute! Și va rămâne așa până la final, cu Chiajna închizând perfect jocul pentru o victorie foarte mare!

Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște 2-1 (Ad. Voicu 58-pen., Pițian 68-autogol / D. Florea 50)

Foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

“U”, ce victorie!

Fără să fie speriați de numeroșii fani din tribune, dinamoviștii au început avântat, cu Irobiso și C. Matei căutând frenetic să marcheze din start. A contracarat Universitatea prin I. Filip și Pîrvulescu. Dar parcă un 2-2 la “tentative” numai.

Când abia se mergea spre minutul 15, Eșanu iese hazardat și Remacle face 1-0 pentru studenți! Se declanșează ofensiva curajoasă a gazdelor, Tescan, același Remacle, Ely Fernandes și Romario au toți ocazii mari, în vreme ce pentru bucureșteni doar Torje mai iese în evidență până la pauză. O primă repriză dominată clar de echipa din Liga 2!

La reluare, Dinamo întoarce jocul total, pune presiune și caută cu toate riscurile egalarea, C. Matei trimite în bara transversală, Irobiso are altă ocazie mare, cornerele se tot adună la poarta lui Gorcea. Și în minutul 73, Ely Fernandes vede al doilea galben, lăsând Universitatea în 10 oameni!

Atacurile lui Dinamo devin și mai aprinse, Irobiso lovește și el bara transversală, nou intratul Morar bifează încă o șansă uriașă! Dar… cum e în fotbal: clujenii marchează! În inferioritate numerică! Boiciuc primește o pasă sclipitoare de la I. Filip și înscrie în minutul 83! Patru minute de prelungiri dar nu se mai schimbă nimic, succes uriaș pentru Universitatea!

Universitatea Cluj – Dinamo București 2-0 (Remacle 14, Boiciuc 83)

 Retururile sunt programate pentru data de 29 mai.