Ultimul week-end al lunii mai va consemna finalul play-off-ului eşalonului secund, prilej cu care vom afla cine va promova direct din seria a doua şi cine va participa la barajul locurilor doi. În cealaltă serie, primele două clasate nu mai pot fi depăşite de Dacia Unirea Brăila, indiferent de verdictul FIFA în cazul Rhema Obed vs Rapid Bucureşti, promovata direct urmând a se stabili după ce forul mondial va lua o decizie în speţa anterior menţionată.

Chindia depinde de jocul rezultatelor

Lupta pentru promovarea din seria a doua se va da la distanţă, toate cele trei contracandidate evoluând în deplasare. Chiar dacă se află pe locul 3, Chindia este singura echipă care nu a beneficiat de rotunjire, ceea ce înseamnă că, la egalitate de puncte cu Gaz Metan Mediaş sau UTA Bătrâna Doamnă, va fi în avantaj în clasamentul final. Însă pentru a ajunge la departajare, echipa antrenată de Nicolae Croitoru are nevoie de victorie la Baia Mare, coroborată cu cel mult al UTA-ei sau un eşec al Gazului.

Rapid CFR stă la mâna retrogradatei Bucovina Pojorâta

În subsolul clasamentului, se cunosc deja câte două retrogradate direct din fiecare serie: FC Ceahlăul şi Bucovina Pojorâta, respectiv Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa. Rapid CFR mai poate spera doar la barajul pentru rămânerea în Liga 2, însă primul pas depinde de colegii de judeţ de la Pojorâta, care trebuie să câştige meciul de azi cu ACS Berceni. În caz contrar, rapidiştii vor lua drumul Ligii 3.

În seria a doua a play-out-ului, situaţia este mult mai complicată, patru echipe – Olimpia, CSM, Şoimii şi U Cluj – luptându-se pentru a prinde ultimul loc salvator sau măcar locul de baraj. Cu doar două etape rămase de jucat, distanţa între locul 1 şi locul 4 este de doar trei puncte, astfel că orice pas greşit poate fi fatal.

ACS Poli şi Petrolul au retrogradat, Voluntariul a ajuns la baraj

În primul eşalon al fotbalului românesc, situaţia retrogradării a fost lămurită. Cu o etapă înaintea finalului play-out-ului se cunosc numele celor două echipe care vor evolua în ediţia viitoare a Ligii 2, adică Petrolul şi ACS Poli Timişoara. În schimb, FC Voluntari va disputa un baraj în dublă manşă cu învingătoarea duelului dintre ocupantele locului secund în play-off-ul Ligii 2.

În altă ordine de idei, Liga 3 şi-a stabilit deja patru dintre cele cinci campioane, care vor evolua din sezonul viitor în eşalonul secund. Este vorba de Sepsi OSK, Luceafărul Oradea, ASU Poli Timişoara şi Juventus Bucureşti, în timp ce SCM Piteşti, CS Afumaţi şi FC Voluntari II se luptă pentru ultimul loc rămas

Casetele de meci ale etapei precedente

Federaţia Română de Fotbal, prin Departamentul Comunicare, a extins, din acest sezon, atenţia acordată ligilor inferioare pe site-ul FRF, prin crearea unor secţiuni dedicate fotbalului din eşaloanele doi şi trei. Din 2016, după fiecare etapă de campionat, în secţiunea dedicată acestei competiţii organizate de Federaţia Română de Fotbal, veţi găsi casetele de meci ale rundei respective, în format electronic.

Fiecare casetă va conţine informaţiile importante ale partidei, de la brigada de arbitri şi formulele de start, cu tot cu schimbări şi rezerve nefolosite, până la cartonaşele galbene şi roşii acordate şi căpitanii de echipă. Nu vor lipsi clasamentul general şi clasamentul golgeterilor pentru fiecare serie din Liga 2.

CASETELE DE MECI ALE ETAPELOR DISPUTATE ÎN 2016

PLAY-OFF/PLAY-OUT:

OFF-OUT 01 | OFF-OUT 02 | OFF 03 | OFF 04-OUT 03 |
OFF 05-OUT 04 | OFF 06-OUT 05 | OFF 07-OUT 06 |
OFF 08-OUT 07 OFF 09-OUT 08 |

SEZONUL REGULAT:
19
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Iată şi programul etapei din week-end şi clasamentul general pentru play-off şi play-out

SERIA I, PLAY-OFF, ETAPA A X-A

28 mai, ora 11:00
Farul Constanţa – Dacia Unirea Brăila

28 mai, ora 13:00
SC Bacău – Rapid Bucureşti
Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi

SERIA I, PLAY-OUT, ETAPA A IX-A

28 mai, ora 11:00
ACS Berceni – Bucovina Pojorâta
Gloria Buzău – CS Baloteşti

Rapid CFR Suceava – Ceahlăul Piatra Neamţ 3-0
Oaspeţii au fost excluşi prin decizia Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF şi vor pierde la masa verde toate meciurile din play-out

SERIA A II-A, PLAY-OFF, ETAPA A X-A

28 mai, ora 11:00
FC Braşov – UTA Bătrâna Doamnă
CS Mioveni – Gaz Metan Mediaş
FCM Baia Mare – Chindia Târgovişte

SERIA A II-A, PLAY-OUT, ETAPA A IX-A

28 mai, ora 11:00
CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni
Universitatea Cluj – Olimpia Satu Mare
Şoimii Pâncota – Metalul Reşiţa

Iată şi clasamentul la zi