Trofeul acordat câștigătoarei Ligii 2 Casa Pariurilor

Comitetul Executiv FRF a aprobat în ședința de miercuri, 12 decembrie, Regulamentul de certificare a condițiilor de participare în competiția Liga 2 Casa Pariurilor și a votat modificarea cotei de jucători tineri, începând din sezonul 2019/2020, de la 3 jucători U22 la 2 jucători U20 titulari pentru fiecare echipă.

După ce sezonul 2018/2019 a adus pentru Liga 2 o fază pilot la nivelul condițiilor de participare, administrația FRF a propus Comitetului Executiv un regulament-cadru pe termen lung pentru această competiție.

Acest regulament aduce mai multe noutăți față de varianta aplicată pentru accesul în acest sezon, toate menite să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor.

În primul rând, se introduce din sezonul 2019/2010 o garanție financiară la Liga 2, în valoare de 50.000 de lei, obligatorie pentru participarea în competiție și care va fi returnată la finalul sezonului către cluburi.

Totodată, pentru obținerea certificatului de participare în Liga 2, a crescut numărul condițiilor obligatorii. Astfel, din sezonul 2020-2021, nu primește certificat un club care:
• nu furnizează informațiile juridice necesare
• nu prezintă situațiile financiare anuale
• are datorii restante către jucători și staff
• are datorii către asigurările sociale sau fiscale

O altă reformă importantă, realizată prin modificarea Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, vizează numărul obligatoriu de jucători tineri utilizați ca titulari în Liga 2. Astfel, din sezonul 2019/2020, se trece de la 3 jucători sub 22 de ani, la 2 jucători sub 20 de ani.

În plus, un alt punct extrem de important din acest regulament-cadru îl reprezintă obligativitatea tuturor cluburilor din Liga 2 de a avea la dispoziție un teren de dimensiuni normale care să fie folosit exclusiv pentru copii și juniori.

Varianta integrală a Regulamentului este disponibilă AICI.