Foto: Fotbal Club Arges Facebook

Fotbal Club Argeş are planuri mari pentru noul sezon al competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor. Joi, gruparea piteşteană l-a prezentat oficial pe Nicolae Dică, care a fost instalat pe postul de manager general al clubului. Acesta a semnat un contract pe trei ani cu Fotbal Club Argeş şi are ca obiectiv promovarea în primul eşalon încă din vara anului viitor.

”A fost o decizie grea pentru mine. Am decis cu inima, am vrut să vin acasă, să dau acestui club şi acestui oraş ceea ce mi-au oferit când eu eram doar un copil. Am venit aici cu sufletul, pentru că am avut oferte din primul eşalon şi din liga a doua. Am stat şi am analizat foarte atent, mi-am dorit enorm să antrenez această echipă. Am promovat-o în Liga 2 şi pot să spun că acest oraş merită să aibă o echipă în prima ligă. Aici am făcut primii paşi în fotbal, aici am debutat în prima ligă, de aici am debutat la echipa naţională, şi pentru mine a însemnat foarte mult acest club. Experienţa pe care am acumulat-o ca jucător, dar şi ca antrenor în această perioadă de cinci ani, încerc s-o pun în aplicare aici, la Piteşti”, a declarat Dică la conferinţa de presă în care a fost prezentat.

El a daăugat că va fi creată o echipă satelit, care va evolua în eşalonul judeţean, scopul acesteia fiind creşterea jucătorilor tineri din cadrul clubului. ”O să avem şi echipa a doua, care va evolua în Liga a 4-a. Îmi doresc ca acei copii care nu prind un loc în primul 18 al echipei mari, dar şi cei care sunt mai buni de la grupele 2001, 2002, 2003, să meargă la liga a patra, să se călească acolo. Din ce am urmărit, terenurile de joc sunt bune în eşalonul al patrulea. Nu mai sunt ca pe timpuri”, a spus fostul antrenor al FCSB.

Clubul argeşean a anunţat că a ajuns la un acord cu nouă jucători pentru prelungirea contractelor – Şerbănică, Octavian Popescu, Ionuţ Năstăsie, Buhăescu, Ionuţ Şerban, Tofan, Panait, Oancea, Vişa. În plus, patru dintre juniorii clubului au semnat primul contract de profesionist: Ionuţ Teodorescu (fundaş central, 2001), Cristian Popescu (fundaş dreapta, 2002), David Vochin (fundaş stânga, 2002) şi Eduard Niţă (mijlocaş, 2001).