Şedinţa din 20 august a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a inclus pe ordinea de zi şi validarea datelor oficiale de desfăşurare ale partidelor din ediţia 2015-2016 a Ligii 2.

Conform sistemului competiţional intrat în vigoare, prima parte a campionatului va consta într-un sezon regulat cu două serii a câte 14 echipe. Prima rundă este programată pe 29 august, în 2015 urmând a se disputa un total de 18 etape, dintre care trei vor fi intermediare.

PROGRAMUL TURULUI SERIEI I

PROGRAMUL TURULUI SERIEI A II-A

18 iunie, data barajului pentru Liga 1

Sezonul regulat se va relua pe 27 februarie anul viitor, cu etapa a şasea a returului, această fază a competiţiei terminându-se cu runda din 2 aprilie. În acest interval au fost incluse alte trei intermediare, o a patra fiind programată în faza turneelor de play-off / play-out.

Campionatul se va relua pe 9 aprilie cu doar 12 echipe în fiecare serie, şase în play-off şi şase în play-out, ca urmare a retrogradării directe a ocupantelor locurilor 13 şi 14 din clasamentul final al sezonului regulat.

Ultima etapă a Ligii 2 va avea loc pe 4 iunie, după care vor urma jocurile de baraj pentru stabilirea ultimelor echipe care vor părăsi acest eşalon. Pe 8 şi pe 11 iunie vor avea loc cele două manşe ale duelurilor dintre ocupantele din fiecare serie ale locurilor 9 – pentru evitarea retrogradării şi locurilor 2 – pentru stabilirea echipei care va participa la barajul pentru promovarea în Liga I. Câştigătoarea acestei ultime duble va juca pe 18 iunie un meci, într-o singură manşă, cu ocupanta locului 12 din primul eşalon, pentru a se decide ocupanta ultimului loc liber din sezonul 2016-2017 al Ligii I.

PROGRAMUL RETURULUI ŞI PLAY-OFF-ULUI / PLAY-OUT-ULUI SERIEI I

PROGRAMUL RETURULUI ŞI PLAY-OFF-ULUI / PLAY-OUT-ULUI SERIEI A II-A

Foto: Mediafax