© FOTO:Macrea Valentin/SPORT PICTURES

O etapă mai este de disputat din sezonul regular 2022/2023 din Liga 2 Casa Pariurilor, ultimele 3 echipe calificate în play-off și componența celor două grupe de play-out urmând să se decidă la finalul meciurilor de mâine, 12 martie.

Două partide vor fi transmise în direct pe canalele DigiSport, PrimaSport și OrangeSport, în timp ce pe platforma FRF.tv vor putea fi urmărite 3 dueluri:

  • Dinamo – Politehnica Timișoara* (VIDEO)
  • CSC Dumbrăvița – Oțelul Galați (VIDEO)
  • Ripensia Timișoara – CSA Steaua (VIDEO)

*disponibil doar utilizatorilor din afara României

Ultimele calcule pentru play-off

Unirea Dej, Dinamo și Gloria Buzău sunt în acest moment favorite la ocuparea ultimelor 3 locuri ce asigură prezența în play-off. Dacă cele trei formații își vor câștiga partidele din ultima rundă atunci li se vor alătura celor de la CSA Steaua, Politehnica Iași și Oțelul Galați pentru cea de-a doua parte a sezonului, cea de play-off. Unirea Dej joacă în deplasare pe terenul celor de la CSM Slatina, Dinamo primește pe teren propriu vizita celor de la Politehnica Timișoara, iar Gloria Buzău se va deplasa la Baia Mare pentru duelul cu Minaur.

Cu șanse la play-off mai sunt formațiile Unirea Slobozia, Concordia Chiajna și FC Brașov. La egalitate de puncte cu Dinamo și Gloria Buzău, Unirea Slobozia începe etapa pe loc de play-off datorită golaverajului mai bun, dar are dezavantajul meciurilor directe cu cele două, primul criteriu de departajare în caz de egalitate la finalul sezonului regular. Așadar, pentru a fi sigură de prezența în play-off, ialomițenii au nevoie de o victorie în partida cu FC Brașov, dar și ca Unirea Dej, Dinamo sau Gloria Buzău să nu își câștige meciul. Și un rezultat de egalitate le poate asigura prezența în play-off, dar calculele sunt mai complicate, având nevoie de rezultate favorabile în meciurile celor de la Dinamo, Buzău și Chiajna.

Ilfovenii, pregătiți de Eugen Trică, ocupă poziția a 8-a la startul rundei, cu 29 de puncte, iar ultimul meci din sezonul regular va fi pe terenul celor de la Metaloglobus. Pe lângă cele 3 puncte, Concordia are nevoie și ca 2 dintre formațiile aflate în fața ei în clasament să nu își câștige meciurile.

Cele mai puține șanse la au cei de la FC Brașov. Aceștia au nevoie de o victorie în partida de la Slobozia, dar și ca Gloria Buzău să piardă la Baia Mare, iar Concordia Chiajna să scoată cel mult un rezultat de egalitate în meciul cu Metaloglobus.

Cum vor fi împărțite echipele în play-out

La finalul sezonului regular, primele 6 clasate se vor califica în play-off-ul pentru promovare, iar cele 14 echipe rămase vor fi împărțite în două grupe de play-out și vor lupta pentru menținerea în eșalonul secund.

Împărțirea se va face astfel:

  • Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19
  • Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20

Vor urma încă 6 meciuri pentru fiecare echipă, urmând ca la final ultimele două clasate din fiecare grupă de play-out să retrogradeze, iar locurile 5 să joace un baraj în dublă manșă pentru menținerea în Liga 2.

Programul etapei a 19-a

Duminică, 12 martie

Ora 13:00

Unirea Slobozia – FC Brașov

Minaur Baia Mare – Gloria Buzău LIVE TV

Ripensia Timișoara – CSA Steaua LIVE FRF.tv

Metaloglobus București – Concordia Chiajna

CSM Slatina – Unirea Dej

AFK Csikszereda – Viitorul Pandurii

CSC Dumbrăvița – Oțelul Galați LIVE FRF.tv

Politehnica Iași – Progresul Spartac

Dinamo – Politehnica Timișoara LIVE TV + FRF.tv

Unirea Constanța – CSC 1599 Șelimbăr