Foto: UTA Media Design / uta-arad.ro

Ultima zi din luna februarie a avut în program şase partide din cadrul eşalonului secund, însă doar cinci dintre ele au avut loc, deoarece Sportul Snagov nu s-a prezentat din nou, de data aceasta pe terenul celor de la Metaloglobus. Cum aceasta este a doua neprezentare, gruparea ilfoveană va fi sancţionată de către Comisia de Disciplină şi Etică în conformitate cu prevederile ROAF din articolele 13 şi 17.

Liderul, a treia victorie consecutivă fără gol primit

UTA Arad, liderul la zi al competiţiei, are un start fulminant de an, după ce a învins sâmbătă pe Ripensia şi are punctaj maxim în cele două etape jucate de reluarea campionatului. Fără gol primit şi cu nouă înscrise în 2020, gruparea arădeană a ajuns la 10 puncte distanţă de următoarea clasată, CS Mioveni, care o va întâlni în această rundă pe vecina de judeţ, Campionii FC Argeş.

În meciul cu Ripensia, Buhăcianu a reuşit o dublă, iar Octavian Ursu a închis tabela la 3-0. Arădenii au ajuns la a treia victorie consecutivă fără gol primit, ultimul meci în care Florin Iacob a scos mingea din poartă fiind cel cu Dunărea Călăraşi din 1 decembrie 2019.

Dunărea Călăraşi a dat lovitura în prelungiri

După eşecul dureros suferit în runda precedentă pe teren propriu, Csikszereda a fost la un pas de a pleca cu un punct de la Călăraşi. Conduşi cu 1-0 prin golul lui Honciu, ciucanii au egalat prin Pintér în minutul 80, dar au primit lovitura de graţie în al treilea minut de prelungire, atunci când rezerva Doumbia a debutat cu gol pentru noua sa echipă.

CLASAMENTUL INTERMEDIAR DUPĂ PRIMELE 6 MECIURI ALE RUNDEI

Ca şi în runda precedentă, Pandurii Lignitul a capotat mai greu decât o arată scorul final. În faţa celor de la Viitorul Pandurii, elevii lui Călin Cojocaru au rezistat timp de 50 de minute fără gol primit, reduta cedând în urma unei lovituri libere executate perfect de către Buia.

Ca şi în duelul cu CSM Reşiţa, scorul a căpătat proporţii pe final de meci, de data aceasta adversarii marcând de trei ori după minutul 82, prin Cioiu şi Vlad Rusu, ultimul cu o dublă.

Lincar şi-a învins “urmaşul”, Petrolul a fost ţinut în şah de Farul

În actuala ediţie de campionat, Florin Bratu i-a succedat de două ori lui Lincar pe banca tehnică, prima dată la Turris-Oltul şi a doua oară la Chiajna. Meciul de sâmbătă i-a adus pe cei doi faţă în faţă pentru prima dată în actualul sezon şi s-a încheiat cu victoria la limită a echipei antrenate acum de Lincar.

Cătălin Pîrvulescu şi golgheterul campionatului, Albert Voinea, au punctat pentru teleormăneni, iar ultimul transfer al ilfovenilor, Andrei Burlacu, a debutat cu gol.

Ziua de sâmbătă a avut drept epilog meciul dintre FC Petrolul Ploieşti şi AFC Farul Constanţa, încheiat cu scorul de 0-0. Rezultatul îi încurcă pe prahoveni în cursa lor pentru obţinerea unui loc direct promovabil sau cel puţin a celui care asigură participarea la barajul pentru accederea în ediţia viitoare a competiţiei Liga 1.

Duminică se vor disputa ultimele trei meciuri ale rundei, la Timişoara, Piteşti şi Buzău.

Iată rezultatele şi programul etapei, cu roşu fiind trecute meciurile televizate:

29.02.2020, ora 11:00
AFC Dunărea 2005 Călăraşi – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 2-1 (1-0)

Georgian Honciu (41), Madikaba Doumbia (90+3) / Norbert Pintér (80)

AFC UTA Arad – AFC Ripensia Timișoara 3-0 (1-0) (foto)
Valentin Buhăcianu (28, 61), Octavian Ursu (78)

FC Metaloglobus Bucureşti – CS Sportul Snagov SA
Nu s-a disputat deoarece oaspeţii nu s-au prezentat la teren

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 4-0 (0-0)
Darius Buia (51), Marius Cioiu (82), Vlad Rusu (89, 90+2)

AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele – CS Concordia Chiajna 2-1 (0-0)
Cătălin Pîrvulescu (56), Albert Voinea (66) / Andrei Burlacu (77)

29.02.2020, ora 13:00
FC Petrolul Ploieşti – AFC Farul Constanţa 0-0

01.03.2020, ora 11:00
ACS ASU Politehnica Timișoara – Fotbal Club Rapid

01.03.2020, ora 13:30
ACS Campionii Fotbal Club Argeş – CS Mioveni

01.03.2020, ora 17:00
SCM Gloria Buzău – AS FC Universitatea Cluj

Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa stă

Articol de Mihai ANDRIEŞ