Foto: Cristian Cosma / www.upfoto.ro

Prima rundă din 2020 a competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor a debutat vineri seara cu meciul dintre U Cluj şi Campionii FC Argeş, disputat pe Cluj Arena. Oaspeţii au condus la pauză cu 1-0, dar au fost egalaţi în repriza secundă, ratând şansa de a urca temporar pe ultima treaptă a podiumului.

Golurile au fost marcate de către cei doi şeptari

Adrian Falub a început meciul cu o formulă de start pe jumătate schimbată faţă de prima parte a campionatului, cinci dintre noile achiziţii fiind prezente pe teren la fluierul de start. Andrei Mureşan şi Neciu au apărut pe partea stângă a defensivei, Barbu a fost prezent în linia de trei mijlocaşi a clujenilor, în timp ce Ştefănescu şi Mailat au completat tridentul ofensiv al gazdelor. De partea cealaltă, doar Deslandes a prins un loc în formula de start cu care Ionuţ Badea a abordat meciul de pe Cluj Arena.

CLASAMENTUL INTERMEDIAR DUPĂ PRIMUL MECI AL RUNDEI

Scorul a fost deschis cu câteva minute înainte de pauză, după o eroare a lui Dur-Bozoancă. Tofan a trimis un şut-centrare spre buturile gazdelor, portarul clujenilor a respins neglijent în faţă, iar Blejdea a reacţionat imediat. Acesta a şutat tare în minge, care a intrat în poartă, după ce a lovit capul portarului.

Clujenii au fost salvaţi de la eşec de către celălalt purtător al tricolului cu numărul 7, noua achiziţie Mailat. Jucătorul sosit în această iarnă de la CFR Cluj a făcut o cursă impetuoasă pe partea dreaptă, a intrat în suprafaţa de pedeapsă şi a înscris din colţul careului mic cu un şut printre portarul advers şi bară.

Clujenii au bifat a cincea remiză consecutivă

În urma meciului de aseară, ambele echipe continuă să fie neînvinse, ultimul eşec fiind suferit în aceeaşi zi, 16 octombrie anul trecut şi tot în deplasare. Campionii FC Argeş a fost învinsă de Viitorul Pandurii cu 2-1, în timp ce clujenii au pierdut la malul mării, scor 3-2 pentru AFC Farul.

Dacă argeşenii au adunat în această perioadă cinci victorii şi şase egaluri, în schimb clujenii au două victorii şi opt egaluri, având un meci mai puţin disputat din cauza retragerii celor de la Daco-Getica. De remarcat că ultimele cinci partide ale grupării ardelene s-au terminat la egalitate, iar dintre acestea, ultimele trei au avut acelaşi scor final, 1-1.

Etapa a 22-a va continua sâmbătă cu şase partide şi se va încheia marţi, cu derby-ul de clasament dintre Fotbal Club Rapid şi Turris-Oltul, precedat luni de meciul dintre Csikszereda şi UTA Arad.

Iată rezultatele şi programul etapei, cu roşu fiind trecute meciurile televizate:

21.02.2020, ora 20:00
AS FC Universitatea Cluj – ACS Campionii Fotbal Club Argeş 1-1 (0-1) (foto)

Sebastian Mailat (77) / Andrei Blejdea (43)

22.02.2020, ora 11:00
AFC Farul Constanţa – CS Concordia Chiajna
CS Mioveni – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu
CS Sportul Snagov SA – SCM Gloria Buzău
AFC Ripensia Timișoara – FC Metaloglobus Bucureşti

22.02.2020, ora 12:00
FC Petrolul Ploieşti – AFC Dunărea 2005 Călăraşi

22.02.2020, ora 17:00
CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița

24.02.2020, ora 17:30
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC UTA Arad

25.02.2020, ora 19:00
Fotbal Club Rapid – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele

ACS ASU Politehnica Timișoara stă