Începută vineri, cu meciul de la Mioveni, câştigat cu 2-0 de gruparea argeşeană în faţa Chindiei, etapa a 28-a a eşalonului secund a continuat cu patru meciuri disputate sâmbătă şi se va încheia duminică, cu duelul dintre Academica Clinceni şi Olimpia Satu Mare. Liderul Juventus a fost singura echipă de pe podium care a jucat în această rundă, în condiţiile în care FC Braşov şi Sepsi au stat din cauza retragerii oponentelor, doar că braşovenii nu au luat puncte, în timp ce echipa din Sfântu Gheorghe a câştigat la "masa verde" cu Unirea Tărlungeni şi a urcat pe locul secund.

Buhăescu a bifat al 11-lea gol sezonal

Juventus a profitat de această conjunctură şi şi-a mărit avantajul în fruntea clasamentului, ajungând la 12 puncte distanţă de ocupanta locului al doilea, Sepsi. Bucureştenii au câştigat duelul cu Dunărea Călăraşi prin reuşita din minutul opt a lui Buhăescu (foto principal), ajuns la golul numărul 11 în actuala ediţie de campionat. Purtătorul tricoului cu numărul 14 este al doilea marcator al liderului, după Chipirliu, care are 26 de reuşite şi este şi golgeterul Ligii 2.

În tabăra gazdelor am asistat la revenirea lui Hurdubei, la al doilea meci jucat în actuala ediţie de campionat, după cel din etapa a 24-a, de la Afumaţi, dar şi debutul lui Modra, în tabăra oaspeţilor, mijlocaşul fiind transferat cu câteva zile în urmă din Ungaria, acolo unde a evoluat în tur la Cigánd.

UTA Bătrâna Doamnă, al treilea meci consecutiv fără victorie

Singura echipă care ar fi putut scoate în această etapă pe FC Braşov de pe podium a fost UTA Bătrâna Doamnă, care ar fi avut nevoie de o victorie la Afumaţi. Însă arădenii nu au reuşit decât un egal alb şi au rămas pe locul 4, la patru puncte de ultimul loc promovabil direct. Pentru echipa pregătită de Laurenţiu Roşu a fost al treilea meci consecutiv fără victorie, după un eşec cu FC Braşov şi un egal cu Luceafărul, ambele pe teren propriu.

În celelalte două meciuri de sâmbătă, gazdele s-au impus la scor, atât Dacia Unirea, cât şi Luceafărul învingând cu 4-1, pe Foresta, respectiv ASU Poli Timişoara. Ultimul meci al rundei va avea loc la Clinceni, acolo unde duminică, de la ora 11:00, se vor întâlni Academica şi Olimpia Satu Mare.

Iată rezultatele etapei şi clasamentul înaintea ultimului meci:

07.04.2017, ora 15:00

CS Mioveni – Chindia Târgovişte 2-0 (2-0)
Ionuţ Rădescu (43), Andrei Neagoe (45)

08.04.2017, ora 11:00

Dacia Unirea Brăila – Foresta Suceava 4-1 (2-0)
Costel Roșu (17), Andrei Pușcașu (42), Răzvan Adăscăliței (59), Costin Ciucureanu (90+2) / Dudu Drugă (68)
Luceafărul Oradea – ASU Politehnica Timişoara 4-1 (1-0)
Adrian Bedea (22), Florin Cordoş (48), Sergiu Arnăutu (55), Paul Chiş-Toie (76) / Ionuţ Vucea (78)

08.04.2017, ora 12:00

CS Afumaţi – UTA Bătrâna Doamnă 0-0
Juventus Bucureşti – Dunărea Călăraşi 1-0 (1-0) (galerie foto)
Vasile Buhăescu (8)

09.04.2017, ora 11:00

Academica Clinceni – Olimpia Satu Mare

Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea 3-0
Oaspeţii s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Unirea Tărlungeni 3-0
Oaspeţii s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

FC Braşov stă, deoarece ACS Berceni s-a retras în tur
CS Baloteşti stă, deoarece Şoimii Pâncota s-a retras în tur