Fără fotbal în primele trei eşaloane de patru ani, județul Mehedinți a mai rămas reprezentat în Liga 2 doar de doi jucători, ambii aflându-se în actuala ediţie de campionat la debutul în eșalonul secund. Dacă mijlocașul Ionuț-Viorel Coadă, fost junior la CSS Drobeta Turnu Severin, a ajuns în vară la ASU Politehnica Timișoara, după ce a jucat sezonul trecut în Liga 3, la UTA Bătrâna Doamnă II, în schimb portarul Dalin-Alexandru Munteanu a debutat sâmbătă la Ripensia Timișoara, fiind integralist în meciul cu Metaloglobus, scor 4-1.

A mai apărat în Liga 3, la Roşiori şi Sebiş

Născut pe data de 6 iunie 1997, în municipiul Orșova, Dalin Munteanu şi-a început cariera la CSS Drobeta Turnu Severin, acolo unde a fost legitimat între 2008 şi 2013, iar apoi a ajuns la Chelsea București, unde a jucat până în 2015. Pasul spre Liga 3 l-a făcut la Sporting Roșiori, unde a evoluat timp de un an şi jumătate, începând din vara lui 2015, pentru ca în returul ediţiei precedente de campionat să se transfere la Naţional Sebiş.

Plecarea titularului Georgios Gakos, după doar patru etape din acest sezon, i-a pus pe cei de la Ripensia în postura de a căuta de urgenţă o soluţie de a-l înlocui, oprindu-se la Dalin Munteanu. Rezervă în meciul cu Chindia, portarul mehedinţean a primit botezul eşalonului secund la a doua prezenţă, într-un meci de campionat, pe foaia de joc a timişorenilor.

"Ziua debutului la Ripensia a fost una specială pentru mine. Am trăit cel mai important moment al carierei. Sunt foarte bucuros că mi-am ajutat echipa și că am debutat cu o victorie. Sper ca pe viitor să fie bine, atât pentru mine, cât și pentru echipă. Mă simt minunat să joc într-o asemenea atmosferă. Vă dați seama, până acum am evoluat doar la juniori, Liga 4 și Liga 3, astfel că am mari emoții de fiecare dată când intru în teren, mai ales din dorința de a avea o evoluție cât mai bună. Mă simt foarte bine la Ripensia, avem un grup unit, căruia îi mulțumesc pentru primire. Mulțumesc conducerii tehnice și administrative a clubului, pentru încrederea și șansa care mi-au oferit-o! Promit să mă pregătesc din ce în ce mai bine și să ajut acest frumos club cât mai mult. Nu pot omite nici frumoasa galerie, care ne încurajează din tribune și pur și simplu pot spune că simt cum suporterii ne dau aripi, cum ne împing de la spate. Le mulțumesc și lor și îi felicit pentru susținerea și eforturile care le fac pentru noi. Visul meu e să ajung în Liga I, dar pentru a ajunge acolo trebuie să apăr cât mai bine la Ripensia. În străinătate mi-ar placea să joc în Anglia, fiindcă mă ajuta talia, dar îmi place și campionatul italian", a declarat orșoveanul Dalin Munteanu.

Ultimul portar originar din Mehedinți care a jucat în Liga 2 a fost severineanul Adrian Nedelcea, la CS Building Vânju Mare, în sezonul 2006-2007. În returul sezonului trecut, un alt severinean, Ricardo Filip, fost junior si el la CSS Drobeta Turnu Severin, s-a aflat în lotul echipei ASU Politehnica Timișoara, de care s-a despărţit în vară, fiind împrumutat la AFC Odorheiu Secuiesc, după ce nu a apărat în niciun meci din eşalonul secund.