Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Slătinenii şi băcăuanii au luat drumul eşalonului al treilea după doar un sezon în Liga 2

Ultimele speranţe ale celor de la CSM Slatina se legau de meciul cu Metaloglobus, în care aveau nevoie de o victorie pentru a mai spera măcar la ajungerea pe locul de baraj. Însă golul celui mai mic dintre fraţii Herea a fost îndeajuns pentru a asigura victoria bucureştenilor şi CSM Slatina nu mai are nicio şansă matematică de a mai evita retrogradarea directă, după doar un an petrecut în Liga 2.

Mult mai împăcaţi cu soarta au fost cei de la Aerostar, ale căror şanse de a mai prinde barajul erau de domeniul ştiinţifico-fantasticului, iar meciul cu Viitorul Pandurii a confirmat-o. Gorjenii au învins cu 5-1 la Bacău, pecetluind soarta Aerostarului, care va încheia grupa B pe ultimul loc, indiferent de rezultatele din ultimele trei runde.

Prahovenii nu au mai câştigat acasă de trei meciuri

Trei necunoscute au mai rămas în ceea ce priveşte play-out-ul: a doua retrogradată direct din grupa B şi cele două echipe care vor merge la barajul pentru rămânerea în Liga 2. În grupa B, sigure de soarta lor sunt doar Viitorul Pandurii şi FC Petrolul Ploieşti, care şi-au asigurat rămânerea în eşalonul secund după rezultatele de sâmbătă.

Dacă despre victoria primilor am amintit mai sus, în schimb despre ploieşteni trebuie spus că nu le mai prieşte pe “Ilie Oană”. Meciul cu SCM Gloria Buzău a fost al treilea consecutiv în care nu au câştigat acasă, dar primul cu gol după o secetă de două partide jucate la Ploieşti (0-1 cu Mioveni şi 0-1 cu Chiajna).

Golul egalării a venit când nu se mai aştepta cineva, Şaim Tudor înscriind cu latul, în primul minut al prelungirilor. Gloria a deschis scorul din minutul 38, după ce un balon respins de portarul advers a fost reluat în poartă de Vîrtej.

În al treilea meci al grupei, reşiţenii au luat o mare gură de oxigen după victoria în faţa celor de la Chiajna, scor 2-0 şi au urcat pe locul de baraj, la şase puncte în spatele învinsei de sâmbătă şi cu un meci mai puţin jucat decât aceasta.

Rezultatele şi marcatorii rundei a patra din play-out:

PLAY-OUT GRUPA A

AFC Farul Constanţa – ACS Fotbal Comuna Recea 3-1 (2-0)
Antonio Cruceru (30), Rareş Ispas (35 – aut.), Ilie Damaşcan (83) / Bryan Mendoza (65)

FC Metaloglobus Bucureşti – CSM Slatina 1-0 (0-0)
Claudiu Herea (67)

AFC Ripensia Timişoara  – AS FC Universitatea Cluj
Programat duminică, 18.04.2021, ora 11:00

PLAY-OUT GRUPA B

Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa – CS Concordia Chiajna 2-0 (0-0)
Eduards Višņakovs (53), Cristian Danci (85)

CS Aerostar Bacău – FC Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-5 (1-3)
Alexandru Cr. Zaharia (10) / Daniel Paraschiv (3, 41), Alex Băican (38), Alin Ţegle (81), Darius Buia (88)

FC Petrolul Ploieşti – SCM Gloria Buzău 1-1 (0-1) (foto)
Şaim Tudor (90+1) / Daniel Vîrtej (38)

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ