Liga 2 a debutat sâmbătă dimineaţă cu meciurile primei runde a noului sezon. S-au disputat doar nouă dintre cele zece meciuri ale etapei, partida dintre Luceafărul Oradea şi Academica Clinceni, rezultată din schimbarea calendarului competiţional după retragerea celor de la FCM Baia Mare, fiind amânat pentru o dată ulterioară.

Problemele de lot ale celor de la Şoimii Pâncota, prezenţi la meciul de la Afumaţi cu o echipă de juniori, au permis grupării nou promovate să devină primul lider al sezonului, după victoria cu 16-0. Juventus Bucureşti (foto, jos) a revenit în Liga 2 după patru ani, debutând cu dreptul, 4-1 cu CS Mioveni, după ce oaspeţii au fost cei care au deschis scorul.

Celelalte nou promovate care au evoluat astăzi, ASU Poli şi Sepsi OSK, au pierdut la limită pe teren propriu. Timişorenii au fost conduşi cu 4-0 de Chindia şi au fost la un pas de o revenire miraculoasă, dar au reuşit să marcheze doar de trei ori. Gruparea din Sfântu Gheorghe a fost învinsă de FC Braşov cu 3-2, după ce oaspeţii au condus la pauză cu 2-0.

Olimpia Satu Mare, CS Baloteşti şi Unirea Tărlungeni au câştigat la scor partidele de pe teren propriu, sătmărenii cu 5-0, iar celelalte două echipe cu 4-1, în timp ce Dunărea Călăraşi a pierdut meciul de acasă cu Dacia Unirea Brăila, scor 1-2.

Singurul egal al rundei a fost consemnat la Arad, acolo unde UTA Bătrâna Doamnă şi CSM Râmnicu Vâlcea şi-au împărţit punctele puse în joc, după 1-1 la pauză şi 2-2 la final.

Iată rezultatele primei etape:

► CS Afumaţi – Şoimii Pâncota 16-0 (9-0)
► Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Braşov 2-3 (0-2)
► Juventus Bucureşti – CS Mioveni 4-1 (1-1)
► Olimpia Satu Mare – Metalul Reşiţa 5-0 (2-0)
► Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila 1-2 (0-0)
► Unirea Tărlungeni – Foresta Suceava 4-1 (1-1)
► UTA Bătrâna Doamnă – CSM Râmnicu Vâlcea 2-2 (1-1)
► ASU Poli Timişoara – Chindia Târgovişte 3-4 (0-3)
► CS Baloteşti – ACS Berceni 4-1 (3-1)