UTA a avut de recuperat la Șiria un gol după ce timișorenii s-au impus în tur cu 2-1 pe ”Dan Păltinișanu”. În condiţiile în care meciul nu a fost televizat, arădenii au încercat să ofere posibiltatea mai multor spectatori să vadă partida de la fața locului, aşa că a mărit temporar capacitatea arenei ”Otto Greffner” prin instalarea unei tribune mobile şi astfel au putut asista la meci în jur de 2.000 de persoane.

Gazdele au început mai bine jocul și au deschis scorul în minutul 6 prin Curtuiuş care a împins de pe linie un balon trimis cu capul de Adrian Petre, după o recentrare a lui Alin Gligor. Peste nouă minute putea fi 2-0 la șansa lui Curtuiuș, însă ocaziile ratate se răzbună şi oaspeții au fost cei care au punctat pe tabelă. În minutul 16, Cristi Bărbuț a egalat după ce a reluat din prima, în dreapta lui Miron, o minge venită din autul de margine executat de Bogdan Străuț. Peste alte cinci minute, Octavian Drăghici a profitat de o indecizie a defensivei arădene și a punctat pentru 2-1, acesta fiind şi scorul înregistrat la pauză.

În partea a doua s-a mai marcat o singură dată, tot în poarta amfitrionilor, care, la scorul de la pauză, ar fi avut nevoie de trei goluri pentru a promova. În minutul 87, proaspăt intrat pe teren, brazilianul Pedro Henrique a recuperat un balon și a lobat peste portar pentru 3-1. ACS Poli s-a impus cu 5-2 la general în fața lui UTA și rămâne astfel în Liga I după un sezon început cu -14 puncte.

”Acum nu mai sunt inamicul Aradului. Țin la galeria Aradului. Vreau ca Aradul să fie în Liga I. Azi am ținut cu Poli, dar întotdeauna țin cu Real Madrid și UTA. Când au dat ei gol am spus că dau patru. Eu mă țin de cuvânt. Eu îi felicit pe arădeni, că au echipă bună. I-aș alege de aici pe Strătilă, Curtuiuș, pe Stahl în primul rând. Toată presa a spus că voi fi declarat antrenorul anului. Să ajungi în semifinalele Cupei, în finala Cupei Ligii și să te salvezi de la -14 puncte”, a declarat Ionuț Popa, antrenorul principal al lui ACS Poli.

”Mă așteptam că o să ne pună probleme. Echipa Timișoarei a fost de la început o echipă favorită în această dublă. Asta s-a și întâmplat. Am pierdut primul meci cu 2-1 și chiar și așa aveam șansa noastră. Am început bine, am înscris primii. Când dominam jocul am primit primul gol, a venit și al doilea al lor. Asta a făcut să ne taie elanul pentru că eram într-un moment bun, în care credeam în promovare. Cei de la Timișoara au profitat de greșelile noastre. Trebuie să recunoaștem că au fost mai buni decât noi. Îmi pare rău de băieți pentru că au făcut un efort fantastic. Diferența de valoare a fost destul de mare. Noi am terminat meciul cu cinci jucători sub 21 de ani. Situația ne-a adus să nu putem lupta de la egal la egal”, a spus și Laurențiu Roșu, tehnicianul arădenilor.

UTA BĂTRÂNA DOAMNĂ – ACS POLI TIMIŞOARA 1-3 (1-2) Curtuiuş 6 / Bărbuţ 16, Oct. Drăghici 21, Pedro Henrique 87

UTA Arad: 1. Bg. Miron – 6. Adili, 26. A. Manea, 2. Gligor (cpt.), 14. Burlă – 18. Strătilă (30. Piccioni 60), 3. Chindriș, 13. I. Tănase (27. Stahl 46), 15. Vîlceanu (10. D. Copil 46) – 7. Curtuiuș, 11. Ad. Petre
Rezerve nefolosite: 12. Al. Barna – 17. Jorza, 5. Copaci, 20. Polgar
Antrenor: Laurențiu Roșu

ACS Poli: 25. Straton – 32. B. Străuț, 13. Scutaru, 23. Cânu (cpt.), 30. Șeroni – 18. Artean, 16. Soljic – 7. Bărbuț, 8. M. Croitoru (11. Fucek 68), 12. Mailat (10. Doman 74) – 85. Oct. Drăghici (91 Pedro Henrique 85)
Rezerve nefolosite: 33. Curileac – 15. Bocșan, 19. A. Ignea, 26. Bîrnoi
Antrenor: Ionuț Popa

Cartonaşe galbene: Adili (10), Bg. Miron (55), Al. Manea (90+1) / M. Croitoru (8), Soljic (80)