Ediţia 2018-2019 a competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor a debutat vineri, la Târgu Mureş, acolo unde nou-promovata AS FC U Cluj a întâlnit pe FC Metaloglobus, echipă rămasă în acest eşalon după ce FC Afumaţi a preferat să continue în Liga 3. Disputat pe stadionul Transil, deoarece pe Cluj Arena se desfăşoară în aceste zile festivalul de muzică Untold, meciul a fost câştigat de gruparea gazdă cu 2-0, clujenii marcând câte o dată pe repriză.

Falub a schimbat radical formula de start: 7 noi titulari

Şapte jucători noi au apărut în primul "11" al Universităţii, primul pe listă fiind portarul Dur-Bozoancă, direcţionat de FC Viitorul după un sezon petrecut între buturile celor de la ASU Poli. Linia de fund a avut un singur supravieţuitor din sezonul precedent, veteranul Abrudan, care a făcut pereche în centru cu sârbul Kosnic, în timp ce pe benzi au apărut Căpuşă şi Taub.

Experimentaţii Florescu şi Giurgiu, ultimul fiind căpitanul clujenilor în acest meci, au jucat la închidere. Cel de-al patrulea "supravieţuitor" a fost Cristi Ene, care a alcătuit, cu nou-sosiţii Marius Coman şi Doru Dumitrescu, linia de trei din spatele singurului vârf, proaspăt transferatul Gavra. Un al optulea transfer al verii a fost americano-ghanezul Twumasi, care a rămas în acest meci doar pe bancă.

De partea cealaltă, bucureştenii l-au avut în tribune pe noul antrenor Bogdan Andone, care încă mai are de efectuat o suspendare din sezonul precedent. Pe teren au apărut majoritatea noilor achiziţii, excepţie făcând Valentin Andrei, rezervă intrată pe parcursul meciului şi camerunezul Yuh, suspendat după un roşu primit în penultima etapă a sezonului anterior din Liga 3, în care a evoluat la Sănătatea Cluj.

Eroarea lui Sane a stabilit scorul primei reprize

Kosnic, Coman şi Gavra au trecut pe lângă deschiderea scorului, însă cel care a modificat tabela, cu şapte minute înainte de pauză, a fost veteranul Florescu. Un balon repus de Anca-Trip până la Sane a fost pierdut de fundaşul stânga al oaspeţilor, care a pasat neglijent la propriul portar. Coman a ajuns înaintea lui Anca-Trip la minge şi de pe linia de fund a trimis în centrul careului, până la Gavra, care a prelungit la Florescu, iar decarul gazdelor a şutat imparabil.

Soarta meciului a fost decisă la trei minute de la reluare, la un corner executat de Florescu. Deşi defensiva a respins în prima fază, mingea a ajuns în cele din urmă la Gavra, care l-a întors pe Sava şi a şutat pe lângă portar, iar mingea a intrat în plasă, atingând uşor bara din stânga.

Până la final, tabela a rămas neschimbată, deşi ocaziile nu au lipsit de ambele părţi, iar clujenii au bifat un debut cu dreptul în noul sezon. În runda următoare, aceştia se vor deplasa la Târgovişte, în timp ce bucureştenii vor primi vizita unei alte nou-promovate, Aerostar Bacău.

AS FC U Cluj – FC Metaloglobus Bucureşti 2-0 (1-0)
Florescu (38), Gavra (48)

U Cluj: 21. Dur-Bozoancă22. Căpuşă, 4. Abrudan, 27. Kosnic, 5. Taub – 29. Giurgiu (cpt.), 10. G. Florescu – 20. D. Dumitrescu (30. Haţiegan 77), 9. Cr. Ene (7. Oct. Ursu 62), 11. M. Coman (18. Goga 77) – 93. Gavra
Rezerve neutilizate: 1. Albuţ – 17. Cordoş, 16. Twumasi, 8. Takacs
Antrenor: Adrian Falub

Metaloglobus: 1. Anca-Trip – 2. Pham Huy, 4. Caramalău, 13. A. Sava, 15. A. Sane – 18. Şt. Niculae, 21. Ant. Popa, 14. M. Bîrsan (16. Vl. Vlad 46), 6. Culda (10. Val. Andrei 65) – 8. Ghenovici (cpt.) – 7. Potecea (3. Dr. Bătrînu 90+1)
Rezerve neutilizate: 97. Rob. Geantă – 11. G. Coman, 23. Negotei, 19. Gafaru
Antrenor:

Cartonaşe galbene: Giurgiu (20), G. Florescu (80) / A. Sane (53)

Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu; Asistenţi: Raul Ghiciulescu şi Andrei Nicolae Chitoiu; Rezervă: Andrei Nagy