Foto: CJSport.ro

Universitatea Cluj a reluat, joi dimineaţa, pregătirile pentru ultima parte a sezonului din Liga 2 Casa Pariurilor. Antrenamentul desfăşurat pe terenul 4 din parcul “Iuliu Haţieganu” a fost condus de Bogdan Lobonţ şi Adrian Iencsi, Sepsi şi Kofi Twumasi fiind singurii absenţi, ambii motivat.

În schimb, printre cei 25 de jucători prezenţi s-au numărat Norbert Janos, revenit la “U” Cluj după doi ani, Alexandru Roşca, de la Aerostar Bacău, Răzvan Prodan de la SSC Farul, precum şi italianul Francesco de Filippo, care a evoluat ultima dată la Casertana.

Prima ședință de pregătire din 2019 a avut o semnificație aparte pentru Bogdan Lobonț.

“M-am simţit ca în prima zi de jucător profesionist, acum 20 și ceva de ani. Practic, e aceeași situație, dar dintr-o postură nouă. Datele problemei sunt, însă, aceleași, e ca și cum aș fi început să joc iarăși fotbal. Sunt într-o meserie nouă, am semnat primul meu contract de antrenor profesionist, sunt bucuros că am făcut acest lucru în România, țara în care m-am format ca fotbalist. Era ceva normal, natural, să încep acest drum de aici, de acasă. Presiune este peste tot, nu numai la “U” Cluj. Mă bucur că e la fel și aici, deoarece înseamnă că există calitate, valoare, că băieții au talent. Avem un lot extraordinar, am avut posibilitatea să îi urmăresc pe băieți, să îi cunosc pe fiecare în parte. Am urmărit foarte mulți jucători, dar nu vom transfera doar de dragul de a o face”, a spus Lobonţ.

Secundul lui Lobonţ pe banca clujenilor, Adrian Iencsi a declarat că Universitatea Cluj este o nouă provocare în cariera mea de antrenor, un club frumos, de mare tradiție, un club diferit, la care mi-am dorit foarte mult să ajung. Lucrez pentru prima dată alături de Bogdan Lobonț, acum în calitate de antrenor. El mi-a fost coechipier atât la Rapid București, cât și la echipa națională, e unul dintre cei mai buni prieteni ai mei și am hotărât să îi fiu alături în noul lui drum. Sperăm ca împreună să avem succes la Universitatea Cluj. Obiectivul nostru este promovarea, să ajungem în Liga 1, acolo unde este locul acestei echipe”.

„U” se va pregăti pe plan local până în 28 ianuarie, atunci când va pleca în Antalya, unde va sta până pe 9 februarie. Clujenii vor disputa şase partide amicale, printre adversarii deja stabiliți numărându-se Slavia Sofia, FC Montana (ambele din Bulgaria) şi Pyunik Erevan (Armenia).

Lotul prezent la reunire:

Cosmin Dur-Bozoancă, Andrei Gorcea, Iulian Dinu – portari
Andrei Cordoș, Tiberiu Căpușă, Octavian Abrudan, Răzvan Prodan, Dan Berci, Alexandru Coman, Rareș Takacs, Gabriel Giurgiu, George Florescu, Răzvan Greu, Carol Taub, Cristian Ene, Iuliu Hațiegan, Denis Hordouan, Norbert Janos, Cristian Gavra, Marius Coman, Alexandru Roșca, Dorin Goga, Octavian Ursu, Francesco De Filippo, Florin Burghele – jucători de câmp
Kofi Twumasi, Laszlo Sepsi – învoiţi

 

Articol scris de Adrian RUS