Pe 4, 5 și 6 aprilie, la Arad, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Cluj-Napoca, vom afla semifinalistele Cupei României Betano ediția 2022/23.

Mai avem doar 4 meciuri până la semifinalele Cupei României Betano, programate tot în această lună, iar marea finală ne așteaptă curând, în a doua parte a lunii mai! Dar cum se anunță duelurile ce încep chiar mâine?

Sfert 4: UTA Arad – FCU Craiova 1948 (4 aprilie, ora 19:00)

 • Colege în play-out-ul din L1, despărțite de 6 puncte în clasament la zi, cu oltenii în avans, cele două formații vin după experiențe diferite, UTA câștigând acasă cu U Cluj, 2-0, în vreme ce FCU pierzând pe teren propriu, 0-1 cu Petrolul Ploiești.
 • La ultima confruntare, în ianuarie, pe terenul oltenilor, a fost 1-1, în vreme ce turul de la Arad s-a încheiat 2-1 pentru UTA în august 2022. Așadar, toate premisele, inclusiv statistice, ca să vedem goluri!
 • Gazdele au de șters impresia dezamăgitoare din ultima ediție a Cupei României, când au fost eliminate încă din 16-imi de ACSO Filiași, formație din L3!, 0-1 în Oltenia. FCU Craiova a părăsit atunci competiția în optimi, după 0-1 pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Sfert 3: AFC Hermannstadt – Universitatea Cluj (5 aprilie, ora 19:00)

 • Alte două rivale în play-out-ul din L1, de data aceasta despărțite de numai 2 puncte, avantaj pentru clujeni. În ultimele lor partide, Universitatea a pierdut 0-2 în deplasare cu UTA Arad, în vreme ce sibienii au remizat 1-1 pe teren propriu cu FC Botoșani.
 • Confruntările precedente au adus victorii la limită și cu același scor, 1-0, pentru U Cluj, atât în tur, cât și în retur din sezonul regular al primului eșalon. Statistica ne spune așadar că vom vedea puține goluri, mai ales că miza calificării este acum mai mare decât presiunea unei runde de campionat.
 • Heramannstadt a pierdut la penalty-uri în optimile ediției precedente de Cupă, în fața aceleiași revelații ACSO Filiași din L3 care a eliminat și pe UTA Arad, după cum ne-am reamintit. Clujenii au ieșit chiar mai devreme din cursa pentru trofeu, din Turul 4 mai exact, pierzând 1-2 la CAO Oradea (L3).

Sfert 1: Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CS Mioveni (6 aprilie, ora 18:00)

 • Gazdele din play-off-ul L1 par teoretic favorite, dar să nu uităm că Mioveni poate fi considerată pe bună dreptate revelația ultimilor ani, mai mereu, în Cupa României! După meciuri acasă cu FCSB, respectiv, Chindia, duelul din Cupă rămâne imprevizibil. Argeșenii sunt concentrați pe o misiune grea de evitare a retrogradării din L1, totuși.
 • Orice se poate întâmpla joi și pentru că, în ultimele două meciuri directe, Mioveni a scos 4 puncte! Mai precis, a fost 1-1 pe teren propriu și victorie-surpriză cu 1-0 în deplasare pentru Mioveni în sezonul regular din campionat!
 • Sepsi este deținătoarea trofeului și are un blazon de apărat, după finala câștigată cu 2-1 în fața celor de la FC Voluntari prin dubla lui Marius Ștefănescu. De partea cealaltă, ediția anterioară, Mioveni a părăsit competiția în 16-imi, pierzând greu, la penalty-uri, pe teren propriu cu Rapid București după 0-0 în timp regulamentar.

Sfert 2: CFR Cluj – FC Argeș (6 aprilie, ora 21:00)

 • Două formații în situații diametral opuse în campionat, cu campioana en-titre luptând să își conserve supremația asupra primului eșalon, în vreme ce “violeții” par dispuși să facă absolut orice posibil ca să evite retrogradarea, după un sezon mult sub așteptări.
 • Băieții lui Dan Petrescu s-au impus în ultimele meciuri directe, 3-1 în Gruia la jumătatea lunii februarie, și 1-0 în deplasare, în septembrie anul trecut. De altfel, din 2008 până azi, în ultimele 10 confruntări, de fiecare dată a câștigat CFR!
 • Ardelenii au ieșit din Cupa României 2021/22 încă din 16-imi, la finalul unui 0-1 în deplasare cu Universitatea Craiova. Argeșul însă a fost aproape de o mare performanță, despărțindu-se de visul trofeului abia în semifinale, după 0-2 și 0-1 acasă cu FC Voluntari!

TABLOUL ȘI CALENDARUL CUPEI ROMÂNIEI BETANO 2022/23

Faza semifinalelor – 26 aprilie 2023

 • Câștigătoare Sfert 1 vs Câștigătoare Sfert 2
 • Câștigătoare Sfert 3 vs Câștigătoare Sfert 4

Finala Cupei României Betano ediția 2022/23 e programată pe 24 mai 2023.