Foto: SportArad.ro

După ce SCM Gloria Buzău, Turris Oltul Turnu Măgurele şi Fotbal Club Rapid au obţinut promovarea matematică, alte două echipe le pot urma după runda cu numărul 29 a eşalonului al treilea.

Matematic, oricare dintre primele trei clasate poate promova

Cea mai grea misiune o are CSM Şcolar Reşiţa (foto), care se va duela cu ocupanta locului secund în seria a patra, ACS Dumbrăviţa. Cele două echipe sunt despărţite de patru puncte în clasament, astfel că reşiţenii au nevoie de cel puţin un egal pentru a promova matematic în eşalonul secund. O victorie a timişenilor ar amâna verdictul pentru ultima rundă, care ar începe cu doar un punct în plus în dreptul celor de la CSM Şcolar.

Liderul seriei a patra timp de aproape două treimi din campionat, Şoimii Lipova, are nevoie de un miracol pentru a promova. Astfel, arădenii sunt obligaţi să câştige cele două meciuri pe care le mai au de disputat, CSM Şcolar să piardă în ultimele două runde, iar Dumbrăviţa să obţină doar o victorie (cea din meciul cu CSM Şcolar) şi un egal. În aceste condiţii, Lipova ar termina sezonul cu 60 de puncte, CSM Şcolar cu 59, iar Dumbrăviţa cu 59 sau 58.

Un egal nu îi este de ajuns pentru Csikszereda

În seria a cincea, AFK Csikszereda stă mult mai bine decât următoarea clasată, ACS Fotbal Comuna Recea, cu un avans de cinci puncte. Însă gruparea din Miercurea Ciuc mai are nevoie pentru a promova matematic de minim două puncte în ultimele două etape. Asta deoarece, daca obţin doar un punct, iar Comuna Recea câştigă ambele partide rămase de disputat, cele două echipe ar ajunge la egalitate de puncte, 68, iar criteriul de departajare va fi cel al meciurilor directe, acolo unde maramureşenii stau mai bine după 3-0 în tur şi 2-4 în retur.

REZULTATELE ŞI MARCATORII ETAPELOR PRECEDENTE