Astăzi a avut loc tragerea la sorţi a primelor două tururi din Domestic Path a UEFA Youth League. Conform ţintarului, FC Viitorul va întâlni în primul tur pe FC Minsk din Belarus. Primul duel va avea loc în deplasare, pe 29 sau 30 septembrie, în timp ce returul se va disputa pe 20 sau 21 octombrie.

Învingătoarea din această dublă manşă va întâlni în turul secund pe câştigătoarea duelului dintre cehii de la Příbram şi moldovenii de la Zimbru Chişinău. Runda a doua este programată a se disputa pe 3 sau 4 noiembrie (turul), respectiv 24 sau 25 noiembrie (returul).

Câştigătoarea Ligii Elitelor U19 va evolua în UEFA Youth League

Din acest sezon, sub sloganul "Creştem fotbalul românesc", Federaţia Română de Fotbal a lansat o nouă competiţie de top la nivelul juniorilor sub 19 ani, intitulată Liga Elitelor U19. Această competiţie adună la start cele mai bune 24 de echipe din ţară, împărţite în două serii, pe criterii geografice.

După terminarea sezonului regulat, primele două clasate în fiecare serie se vor califica în etapa finală ce va cuprinde faza semifinalelor şi a finalelor. Câştigătoarea campionatului Ligii Elitelor U19 va participa în ediţia 2016-2017 a UEFA Youth League.