Joi, 5 mai, pe terenul central al Complexului Naţional de Fotbal Mogoşoaia vor avea loc semifinalele ediţiei inaugurale a Ligii Elitelor U19, fază a competiţiei în care s-au calificat Dinamo, FC Viitorul (ambele din seria Est), Universitatea Cluj şi FC Ardealul (ambele din seria Vest). În primul duel al penultimului act al competiţiei se vor întâlni campioana seriei Est a sezonului regular, Dinamo şi ocupanta locului secund din cealaltă serie, Ardealul, partida fiind programată să înceapă de la ora 16:00. ”U” Cluj şi FC Viitorul se vor duela în a doua semifinală, de la ora 18:30.

În aceeaşi locaţie, sâmbătă, 7 mai, se va disputa finala mică, de la ora 15:00, în timp ce finala mare va avea loc de la ora 17:30, urmată de festivitatea de premiere.

Trofee, diplome şi medalii pentru echipe şi arbitri

Toate cele patru echipe participante la turneul final al ediţiei inaugurale a Ligii Elitelor U19 vor fi recompensate cu trofee şi diplome realizate special pentru această competiţie. Cu excepţia ocupantei locului patru, celelalte echipe vor primi medalii aferente poziţiei ocupate în clasamentul final, în timp ce câştigătoarea finalei mari va primi şi tricourile de campioni ai României.

Se vor mai acorda trofee şi diplome pentru cel mai bun portar şi pentru cel mai tehnic jucător (foto, sus), iar brigăzile de arbitri care vor oficia cele două finale vor primi diplome şi medalii speciale.

Loturi de 18 jucători, dintre care doi sunt portari

În preziua semifinalelor, la Mogoșoaia, de la ora 18:00, va avea loc şedinţa tehnică a turneului final în care se vor stabili echipamentele în care vor evolua cele patru semifinaliste şi se vor valida loturile oficiale pentru competiţie. Conform regulamentului oficial, lotul trebuie să cuprindă 18 jucători, dintre care doi trebuie să fie portari.

Din lista celor 18 jucători validați poate fi înlocuit doar portarul și numai în cazul unei accidentări. Înlocuirea portarului accidentat se poate face doar cu avizul medicului participant la competiție. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în timpul desfășurării campionatului vor fi anulate pentru echipele calificate în etapa finală a Ligii Elitelor U19.

Mihai ANDRIEŞ