Miercuri, 27 aprilie, are loc ultima etapă a sezonului regular al ediţiei inaugurale a Ligii Elitelor U19, partidele fiind programate a se disputa cu începere de la ora 12:00. După 21 de etape cu meciuri atractive, competiţia mai are o singură necunoscută în ceea ce priveşte turneul final de la Mogoşoaia: numele ultimei semifinaliste.

Dinamo este campioana seriei Est

În seria Est, Dinamo şi FC Viitorul s-au calificat matematic de câteva etape, gruparea pregătită de Lucian Mezei urmând a termina sezonul regular pe prima poziţie. Bucureştenii şi-au asigurat titlul de campioni ai primei faze a competiţiei după ce, în etapa trecută, au învins în deplasare pe FC Viitorul, cu scorul de 1-0, prin golul reuşit de Costache.

CLASAMENTUL LA ZI AL SERIEI EST A LIGII ELITELOR U19

Ultima poziţie a podiumului sezonului regulat din seria Est a revenit Farului, care are avantajul rezultatelor directe în meciurile cu Ceahlăul şi CS Mioveni, situaţie în care nu mai poate pierde al treilea în clasament, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în etapa de azi

Ardealul şi ACS Poli se luptă pentru ultimul loc în semifinale

U Cluj are patru puncte avans înaintea ultimei etape şi este campioana sezonului regular în seria Vest. Clujenii au posibilitatea de a decide cine îi va însoţi la turneul final de la Mogoşoaia, urmând a juca azi contra uneia dintre cele două candidate la acest loc, ACS Poli.

CLASAMENTUL LA ZI AL SERIEI VEST A LIGII ELITELOR U19

Gruparea timişoareană se află pe ultima treaptă a podiumului înaintea acestei etape, la un punct distanţă de locul 2. ACS Poli are nevoie de o victorie în partida cu liderul pentru a spera la calificare, cu condiţia ca Ardealul să obţină cel mult un egal în duelul cu Viitorul Mihai Georgescu.

Turneul final se va disputa la Mogoşoaia

În acest moment, programul semifinalelor este cunoscut, Dinamo urmând a întâlni ocupanta locului secund din seria Vest, în timp ce U Cluj se va duela cu FC Viitorul. Ambele meciuri se vor disputa pe terenul bazei FRF de la Mogoşoaia, pe data de 5 mai, de la ora 16:00, respectiv 18:30. Finalele competiţie se vor disputa pe 7 mai, în aceeaşi locaţie, cu începere de la ora 15:00 (finala mică), respectiv 17:30 (finala mare).

Campioana ediţiei inaugurale a Ligii Elitelor U19 va reprezenta România în UEFA Youth League, pe traseul campioanelor naţionale.

Iată programul ultimei etape a sezonului regular

SERIA EST

FC Chindia Târgovişte – CSS Botoşani
CS Mioveni – FC Ceahlăul Piatra Neamţ
Concordia Chiajna – LPS Roman
Juventus Bucureşti – FC Viitorul
Dinamo – Farul Constanţa
CN Dinicu Golescu – FC Voluntari

SERIA VEST

Ardealul Cluj – FC Viitorul Mihai Georgescu
FC Universitatea Cluj – ACS Poli Timişoara
Pandurii Târgu Jiu – CS U Craiova
Olimpia 2010 Satu Mare – ACS UTA Bătrâna Doamnă
FC Braşov – LPS Banatul Timişoara
LPS Bihor – Gaz Metan Mediaş