În seria Est, FC Viitorul (foto, în meciul din această rundă contra Concordiei) are patru puncte avans în faţa celor de la Dinamo, gruparea bucureşteană reuşind să urce pe locul secund, după câştigarea duelului cu Performer Constanţa. Gruparea de la malul mării este aproape calificată în turul semifinal, bătălia pentru celălalt loc ce va duce la Mogoşoaia urmând a se da între Dinamo şi ACS Performer Constanţa.

De partea cealaltă a clasamentului, CSMS Iaşi, Voluntari, Juventus şi Farul luptă pentru neocuparea locurilor 10-12, sortite echipelor care vor retrograda la final de sezon.

PROGRAMUL  CELEI DE-A DOUA ETAPE DIN 2016

În seria Vest, CS U Craiova nu a avut nicio emoţie cu FC Braşov şi a ajuns la şapte puncte avans faţă de locul 2, ocupat din această rundă de către cei de la Ardealul. Fostul loc secund al seriei a fost cedat de către U Cluj, învinsă de echipa Centrului de Excelenţă de la Timişoara cu 2-1. Cele două grupări clujene se află acum în luptă directă pentru accederea în turneul semifinal de la Mogoşoaia.

În subsolul clasamentului, Gaz Metan Mediaş a bifat al treilea punct al sezonului, după 0-0 la Sibiu, cu Interstar, în deplasare. În derby-ul suferinţei, UTA Bătrâna Doamnă a dispus de Unirea 1924 Alba Iulia cu 3-0 şi mai are de recuperat doar două puncte până la gruparea din Alba, în timp ce faţă de Interstar mai este doar o lungime de un punct.

Cele două Centre de Excelenţă au debutat cu dreptul, învingând pe ACS Poli, respectiv U Cluj, la diferenţe de un gol, 3-2, respectiv 2-1.  Mureşenii au condus cu 1-0 la pauză, apoi au fost egalaţi de două ori, la 1 şi la 2, pentru a stabili soarta meciului în ultimele minute ale întâlnirii. Colegii lor de la Timişoara (foto) au fost conduşi la pauză cu 1-0, dar au revenit în repriza secundă şi au terminat victorioşi.

Foto principal: Academia Hagi