La un an după ce a promovat cu juniorii B de la CSMS Iaşi în Liga Elitelor, profesorul Dănuţ Cănănău a reuşit din nou această performanţă cu juniorii A. Deşi a avut în componenţă doar 3 jucători născuţi în 1997, majoritatea fiind născuţi în 1998 şi 1999, CSMS a făcut un sezon perfect şi a promovat în Liga de Elită după o dispută frumoasă cu o altă echipă ieşeană, Liceul cu Program Sportiv.

CSMS a încheiat campionatul pe prima poziţie, cu 58 de puncte acumulate în 24 de meciuri (18 victorii, 4 remize şi 2 înfrângeri), în faţa altor adversari valoroşi precum LPS Iaşi (locul 2), LPS Focşani (locul 3) şi Csikszereda Miercurea Ciuc (locul 4). Disputa pentru promovarea în Liga Elitelor s-a dat între CSMS şi LPS Iaşi, echipa lui Dănuţ Cănănău având câştig de pauză datorită celor două victorii directe.

”A fost un sezon foarte bun pentru noi şi mă bucur de această performanţă. Am intrat pentru al doilea sezon consecutiv în Liga Elitelor, anul trecut cu juniorii B, iar acum cu juniorii A. Este o mare bucurie şi mare satisfacţie profesională pentru mine. Pentru sezonul următor ne dorim o calificare în semifinale”, a declarat Dănuţ Cănănău.

Trei juniori selecţionaţi

Pe lângă promovare, trebuie evidenţiat şi faptul că echipa ieşeană a avut jucători monitorizaţi şi selectionaţi pentru echipele naţionale de juniori, astfel: Marian Târşa la Under 18, Vlad Danale şi Adrian Moldovan la Under 17. Pe lângă cei nominalizaţi deja s-au mai remarcat portarul de mare perspectivă Ianoş Brânză şi jucătorii de câmp Ştefan Radu, Vlad Mare-Constantinescu şi Valentin Baciu. În afara celor trei jucători născuţi în 1997, restul juniorilor vor putea juca şi în campionatul viitor ei fiind încă juniori.

“Chiar dacă echipa a fost în prim-plan, se remarcă juniorii care sunt şi în lotul echipei mari, mijlocaşul Marian Târşa şi atacantul central Adrian Moldovan. Sunt tineri de viitor în echipă, de care trebuie să avem grijă pentru a creşte frumos şi pentru a duce fotbalul din Copou mai departe”, a precizat Cănănău.

Atac impresionant

Echipa ieşeană a avut un atac impresionant în campionat, reuşind să înscrie 89 de goluri în 24 de meciuri. Din aceste 89 de reuşite, 59 au aparţinut trio-ului din atac format din jucătorii Adrian Moldovan (21goluri), Vlad Danale (20) şi Robert Dodan (18)

Lotul complet al echipei CSMS Iaşi


Rândul de sus: Prof. Dănuţ Cănănău (antrenor), Robert Dodan, Vlad Mare-Constantinescu, Bogdan Fantaza, Marian Târşa, Gabriel Lohan, Ianos Brânză, Adrian Moldovan, Cristian Sonea, Marin Condrea, Geani Amihăesii, Florin Trofin (preparator fizic);
Rândul de jos: Constantin Ciobanu, Ştefan Radu, Robert Asăvoaei, Silviu Cerneuţanu, Ionuţ Vacariu, Vlad Danale, Ştefan Balan, Valentin Baciu, Ionuţ Florea, Vlad Alexa;
Au mai jucat: Claudiu Iftimie, Alexandru Radu, Lorin Buta, Lucian Paraschiv, Adrian Dodan, Horia Pal, Alexandru Georgiţă şi Călin Amironesei.