Sfârșitul de săptămână nu s-a dovedit benefic pentru formațiile grupării CS Universitatea Craiova care evoluează la Liga Elitelor. La Under 19, trupa lui Adrian Popescu, aflat la debut pe banca tehnică, a pierdut cu 3-2 întâlnirea de sâmbătă, din Ardeal, cu Gaz Metan Mediaș, contând pentru etapa a 16-a. Golurile alb-albaștrilor au fost marcate de Alin Manea și Narcis Cârlig.

REZULTATELE ŞI CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII ELITELOR U19

”Am luat primul gol prea repede, în minutul 1 și băieții au acuzat șocul. A fost o greșeală în apărare, pe la 20 de metri, și ne-au prins dormind. Al doilea gol l-am încasat în repriza a doua, dar am reușit să revenim în joc și am marcat rapid de două goluri. Am căutat să preluăm conducerea, ne-am creat câteva ocazii bune, dar n-am reușit să mai marcăm. Au făcut-o însă ei, prin minutul 70, cu un șut de pe la vreo 15 metri în diagonală și așa s-a scris istoria meciului. Atât am putut în acest meci. Încercăm să îndreptăm erorile în zilele următoare, o să umblăm puțin și la mentalitate, și sper să ne prezentăm mai bine în meciul următor”, a declarat Adrian Popescu, pentru GdS.

Echipa sub 19 ani a CS Universitatea au început meciul cu următorul unsprezece: Gabor – Ghincea, Puțintelu, Drăghici, Geanimu – Căpățână, Armășelu, Hodea – Constantin, Cârlig, Manea. Pe parcurs au mai intrat: Cr. Andrei, Medrea, Ion.

Trupa lui Gușatu, la al doilea eşec la rând, a pierdut fotoliul de lider după opt etape

După ”dușul rece” de la Târgu Mureș, echipa sub 17 ani a CS Universitatea a dezamăgit și duminică, pe terenul sintetic al noii baze sportive de lângă aeroport, în etapa a 19-a. George Enache și colegii săi au etalat un joc modest și au pierdut cu 3-1 întâlnirea cu UTA Bătrâna Doamnă (vezi galerie foto), meci în care ”centralul” Robert Avram a acordat patru lovituri de la 11 metri.

Pe prima a indicat-o în minutul 6, după un fault comis de Raul Constantinescu, oaspeții înscriind prin Dorin Toma (0-1). A urmat un penalty pentru craioveni, obținut de Florin Borța, dar șutul lui Radu Bârzan a fost respins de portar până la Borța (14), care a fost împins clar în momentul șutului, iar arbitrul a arătat din nou punctul cu var. De data asta Alex Gârbiță și-a asumat execuția și nu a greșit ținta, restabilind egalitatea (15, 1-1). Rezultatul pauzei l-a stabilit însă Varga, jucătorul arădean transformând o lovitură de la 11 metri acordată cu ușurință după o intervenție a portarului craiovean Mihai Nedieanu (20, 1-2).

La reluare, alb-albaștrii au dominat, dar nu și-au creat prea multe ocazii de poartă, în timp ce UTA s-a arătat eficientă, pentru că Dorin Toma a realizat ”dubla” la singura fază cu adevărat periculoasă (47, 1-3).

CSU U17: Nedieanu – Constantinescu (27, Mihăilă), Băloi (36, Șt. Pacionel), Sima, Marcov (41, Călărașu) – Enache, Bârzan (62, Al. Gușatu), Buzan – Borța, Gunie, Al. Gârbiță. Antrenor: Mugurel Gușatu.
UTA U17: Mureșan – Savin, Deliman, Sabău, Ciucifara (32, Roșu; 67, Faur) – Mager, C. Vasile, Toma – Varga, Țurcanu (80+1, Adam), Stahl. Antrenor: Costel Bogoșel.

”Se pare că am intrat într-o perioadă neagră, pentru că este a doua înfrângere consecutivă. Am jucat foarte slab, copiii noștri s-au crezut dinainte învingători. Ne-a lipsit concentrarea și poate presiunea locului întâi pe care-l ocupă și-a spus cuvântul. Este doar un joc și trebuie să-l luăm ca atare. Trebuie să știm să trecem peste aceste eșecuri, să-i încurajăm, pentru că se mai întâmplă astfel de căderi la nivel de juniori. Trebuie să învețe și din înfrângeri, pentru că în viața de sportiv mai și pierzi. Sper să ne prezentăm foarte bine cât mai repede posibil”, a declarat Mugurel Gușatu, pentru GdS.

Ardealul Cluj a profitat de eşecul oltenilor şi a trecut pe primul loc în clasamentul seriei Vest, după ce a dispus cu 2-1 de Pandurii Târgu Jiu. Podiumul este completat de U Cluj, care a învins cu 2-1 echipa Centrului de Excelenţă Tricolor11 Târgu Mureş. De menţionat că juniorii pregătiţi de Mugur Guşatu au fost liderii seriei timp de opt etape la rând.

În etapa următoare, CSU U19 va primi vizita celor de la UTA Bătrâna Doamnă, meciul fiind programat duminică, de la ora 12.00, în timp ce echipa U17 va juca pe terenul celor de la Interstar Sibiu (sâmbătă, ora 14.00).

ALEXANDRU VÂRTOSU (DOLJ)