Singurul meci disputat miercuri în cadrul primei manşe a semifinalelor Cupei României U19 s-a disputat la Sânicolau Mic şi le-a adus faţă în faţă pe UTA Bătrâna Doamnă şi pe CFR Cluj. Formaţia gazdă, câştigătoare a ediţiei inaugurale a competiţiei, a folosit în acest meci un mix dintre jucători de bază de la echipa mare – Tănase şi Jorza şi cei mai importanţi jucători de la satelit, o parte dintre aceştia din urmă figurând şi cu prezenţe pe foile de joc din Liga 2.

Motiv pentru care arădenii au pormit cu prima şansă în duelul cu liderul detaşat al seriei a noua din cadrul Campionatului Naţional U19, CFR Cluj. Sub privire noului director tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă şi al managerului Departamentului Scouting, Ion Geolgău, echipa antrenată de Dan Oprescu s-a jucat cu ocaziile la poarta lui Farcaş, însă nu a reuşit să marcheze decât o singură dată, în prima repriză. Costin a pătruns pe stânga, Petrișor l-a trântit în careu, iar  Copaci a transformat precis, în stânga portarului, penalty-ul acordat de centralul Dorian Barzuca.

În ciuda succesului cu 1-0, așteptările au fost mai mari din partea antrenorilor utiști. "Nu ne-a ieșit jocul obișnuit, pe care l-am făcut până acum, în această primăvară, dar asta și pentru că echipa adversă a venit efectiv să se apere. A aglomerat jocul în jumătatea ei, în prima repriză chiar a aliniat trei fundași centrali și doi laterali. Pe de altă parte, noi încă nu reușim să ne descurcăm pe spații mici, jucătorii noștri au calități pentru spații ceva mai mari. Nici nu am avut nici răbdarea necesară să construim pe jos, iar starea terenului nu ne-a ajutat nici ea prea mult. Peste toate, nu am avut luciditate și prospețime. Să nu uităm că weekendul trecut, absolut toți jucătorii care au evoluat azi au avut meciuri oficiale și încă unele foarte grele la toate nivelurile, Liga 2, Liga 3 și Elite", a menționat Dan Oprescu, antrenorul arădenilor, alături de Cristi Păcurar, Adrian Ungur și Vasile Sin.

"După manşa tur, şansele de calificare în finală sunt ceva mai mari de partea Aradului, dar va fi altfel de meci la Cluj. Ne revine și jucătorul suspendat, un număr 10 clasic, de ultimă pasă, eu zic că vom avea altă față în retur. Nu a fost un meci prea reușit nici de o parte, nici de cealaltă, se pare că miza partidei i-a copleșit puțin. Doar angajamentul a fost ceva mai bun. Mă așteptam în special de la UTA, de la jucătorii lor cu experiența meciurilor tari, să arate mai mult. Nouă, în schimb, nefiind angrenați în Liga Elitelor, ne lipsesc partidele cu adversari puternici", a comentat Sorin Oncică, tehnicianul clujenilor.

Cealaltă partidă din cadrul primei manşe a semifinalelor, cea dintre SC Dinamo şi FC Viitorul, a fost amânată pentru 29 martie, când se va disputa pe stadionul Granitul din Bucureşti, de la ora 12:00. Returul semifinalelor se va disputa pe 5 aprilie de la ora 12:00, la Cluj-Napoca – Baza Unirea – sintetic şi la Ovidiu – Complex Academia Gheorghe Hagi – teren sintetic.